Home Basketbal Lokomotief vrouwen pakken tweede winst

Lokomotief vrouwen pakken tweede winst

redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: PR

In de promotiedivisie hebben de basketbalsters van Lokomotief in Hoofddorp tegen het gelijknamige team met 52-62 gewonnen.

De Rijswijksen waren afgereisd met 8 man en speelden het eerste kwart gedegen. De gasten kwamen door  kwamen door snel passen goed open maar verzuimden om de ballen er in te gooien. Coach Cobbe van der Vuurst: ,,Wel hadden we moeite met de defensie van Hoofddorp. Verdedigend konden we ze redelijk van het scoren afhouden. Maar reboundend waren we niet scherp waardoor Hoofddorp steeds tweede kansen kreeg die ze er wel ingooiden.”

Vinger
Lokomotief was onfortuinlijk toen  Pleun Rietbroek een vinger in haar oog kreeg. Voor haar betekende dit het einde van de wedstrijd. Beide ploegen zochten met de stand van 28 -30 de kleedkamers op. Het derde kwart gaf  hetzelfde beeld als de eerste helft. In het laatste kwart ging alles beter en liep Lokomotief  naar 10 punten verschil  onder leiding van Gillian Scholten en Kirsten Siera (met vier driepunters in de tweede helft). Nikki Rademaker en Ella Thijssen gingen steeds beter verdedigen. De Rijswijkers konden tevreden zijn met de 52 -62 zege in Hoofddorp.

Vrijdagwedstrijd
Coach Van der Vuurst: “Een fijne overwinning zonder echt goed spel. Het blijft altijd lastig een vrijdagwedstrijd. De meeste meiden hebben de hele dag gewerkt. Je ziet dan toch dat er minder focus is. Maar de punten gaan naar Rijswijk gebleven en dat is op dit moment het belangrijkste. We hebben veel blessures en daardoor wordt er veel gevraagd van de andere meiden.”

De Rijswijkse basketbalsters staan door deze tweede zege van het seizoen met vier punten uit vier duels in de middenmoot van de promotiedivisie.