Home Basketbal Lokomotief vrouwen onderuit bij Baros

Lokomotief vrouwen onderuit bij Baros

Redacteur: PR/Ronald Mooiman, Fotograaf: Hans van der Valk (archief)

Koploper Lokomotief heeft zaterdag in Rotterdam met 62-55 verloren van EBV Baros. Ondanks het verlies hebben de Rijswijkse basketbalsters nog wel de koppositie in de promotiedivisie. Deze wordt wel gedeeld met Grasshoppers uit Katwijk.  

Vanwege het desastreuse eerste kwart in de thuiswedstrijd tegen Baros werd er zaterdag verdedigend fanatiek begonnen. Halverwege het eerste kwart was het nog gelijk. Daarna begon een periode waarin de trefzekerheid het liet afweten aan Loko zijde. Beide teams waren nerveus, maar Baros bleef wat scoren. Vooral van buitenaf, de gevaarlijke centers van Baros werden niet effectief. Loko stond daardoor bij rust dertien punten achter, en had er zelf maar twintig gemaakt.

Onbegrijpelijk
Na rust een heel ander Lokomotief. Verdedigend sterk, gevarieerd en effectief aanvallend. Met nog ongeveer vier minuten te gaan stond het scorebord op een 51-51 gelijke stand. Daarna twee onbegrijpelijke minuten waarin geen schot gelost werd en elke bal naar Baros ging: 58-51 achter. Op kracht en inzet werden er toch weer ballen heroverd en kwam Lokomotief weer terug tot 58-55. Met nog 38 seconden op de klok hadden de Rotterdamsen balbezit. In de slotperiode bleek Baros koelbloediger dan Loko. De thuisclub bleef de vrije worpen raakschieten. De plays van Loko leverden niets meer op. De koploper verloor met 62-55.

Invaller coach Robert Clement: “We hebben wel laten zien waarom we bovenaan staan,  maar hebben deze wedstrijd te weinig laten zien om te winnen. Overall was Baros de terechte winnaar.”