Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Frank van Leeuwen

In de promotiedivisie topper tegen koploper Solar Systemen – Grasshoppers hebben de basketballers van Lokomotief in eigen huis met 90-102 verloren.

In de goed bezette Rijswijkse Van Zweedenhal wist het team van coach Pieter Mourik met de fysiek sterkere Katwijkers lang gelijke tred te houden. Zonder de geblesseerde Branko Olij verrasten de Rijswijkers door veel druk te zetten.

Final Four
In het laatste kwart bleven de Katwijkse punten vallen en stokte de Rijswijkse puntenmachine. De Rijswijkers staan in de promotiedivisie momenteel op een derde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen genoeg is om de Final Four te behalen, maar ook om Grasshoppers in de halve finale te ontlopen. Aanvoerder Lars Jansen: ,,Het zou mooi zijn om hen in een halve finale te ontlopen, maar iedere keer zijn we er wel dichtbij.”

102
“We hebben een goede eerste helft gespeeld”, vervolgt Jansen. “Einde eerste helft en de hele tweede helft spelen zij zone defense. Daar hadden we erg veel moeite mee. Het tempo ging omlaag en dat was in hun voordeel. Verdedigend hebben we veel te veel punten toegestaan. 102 is natuurlijk veel te veel. Hun schutters hebben we veel te veel open schoten gegeven. Dat moet de volgende keer, mogelijk in een finale helemaal anders.”