Home Basketbal Lokomotief blijft winnen

Lokomotief blijft winnen

Redacteur: PR, Fotograaf: Olaf Otten

Na de zege van vorige week in Meppel hebben de basketballers van Lokomotief ook hun tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. Tegen de kampioen van de eerste divisie, Akrides uit IJmuiden, werd overtuigend met 90-60 gewonnen.

De Rijswijkers pakten een snelle marge tegen de nieuwkomer in de promotiedivisie. Maar toch had het team van coach Pieter Mourik het lastig. In het eerste kwart misten de Rijswijkers voornamelijk scherpte. Pas toen Lennart Overdevest en Willem van der Togt een aantal driepunters wist te scoren, werd het verschil in punten ook duidelijk: 29-16.

Grip
In het tweede kwart speelde de thuisploeg duidelijk onder zijn niveau. Er werden veel eenvoudige kansen gemist en ook verdedigend kon men onvoldoende grip krijgen op de tegenstander. Akrides won dit kwart met 19-16 en daarmee gingen beide ploegen rusten met een 45-35 stand.

Zorvuldiger
In het derde kwart wist Lokomotief de verdedigende druk goed op te voeren en was de ploeg ook een stuk zorgvuldiger in de aanval. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen werd hierdoor ook duidelijk zichtbaar op het scorebord. Met snel spel en goed uitgespeelde aanvallen vermaakte de Lokomotief het fanatieke thuispubliek met enige regelmaat. Eindstand derde kwart 72- 46.

Enkelblessure
Ondanks de grote achterstand bleef Akrides gedisciplineerd en fanatiek doorspelen. Lokomotief wisselde flink door in het laatste kwart en boekte uiteindelijk een ruime 90-60 overwinning. Willem van der Togt en Wiebe van der Spek vielen beiden uit met een enkelblessure.

Scores: Lars Jansen 21, Lennart Overdevest 16, Branko Olij 12, Kevin Joukes 11, Luke Essenstam 10, Willem van der Togt 6, Jan Driessen 5, Martijn van Noordenne 4, Steven Bontje 3, Laurens Yperlaan 2.

Kijk ook naar de video die door de club van deze wedstrijd is gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=J9jUlWZvqqE