Home Tennis Leeuwenbergh als nummer twee naar play-offs

Leeuwenbergh als nummer twee naar play-offs

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Olaf Otten

Niet 22-voudig landskampioen Leimonias maar Leeuwenbergh vertegenwoordigt Den Haag in het slotweekeinde van de tenniscompetitie in de Eredivisie Gemengd. Daarin strijdt de top vier van de reguliere competitie op de banen van Leimonias om de Nederlandse titel. Tegen wie de Haagse nummer twee van de competitie zaterdag in de halve finale uitkomt, Zandvoort of Naaldwijk, is nog niet zeker.

Donderdag was de laatste wedstrijd van de competitie, maar vooraf stond de top vier al vast. Ook speelden de vier halve finalisten in die slotronde tegen elkaar. Leeuwenbergh ging op visite bij koploper ALTA en deed dat zonder kopvrouw Valentini Grammatikopoulou. Desondanks werd het in Amersfoort 3-3. Voor de Hagenaars wisten Dominque Karregat en Jeroen Vanneste hun single te winnen en was ook het herendubbel van Jasper Smit en Niels Lootsma een prooi voor de Hofstedelingen.

Doordat ook de andere topper Naaldwijk-Zandvoort in een gelijkspel eindigde veranderde er niets meer aan de stand. Nummers één en twee ALTA en Leeuwenbergh ontlopen elkaar daarmee bij de loting voor de wedstrijden van zaterdag die op het gravel van Leimonias worden gespeeld. De winnaars van de halve finales plaatsten zich voor de eindstrijd waarin zondag om het Nederlands kampioenschap wordt gespeeld.

Metselaars
Het Scheveningse De Metselaars is volgend seizoen ook weer van de partij in de Eredivisie. Dat team was in de Hoofdklasse poule  een klasse apart en zou om promotie moeten spelen tegen de kampioen van de tweede poule; Salland 2. Aangezien het eerste team van Salland al Eredivisie speelt, besliste de bond dat Metselaars zonder te spelen zijn toegelaten tot de hoogste klasse van  het competitie tennis.