Home Honkbal L&D Amsterdam maatje te groot voor Silicon Storks

L&D Amsterdam maatje te groot voor Silicon Storks

Persbericht, Foto: Erwin Nefs

De honkballers van Silicon Storks hadden afgelopen weekend een flinke uitdaging voor de boeg, want het kreeg te maken met L&D Amsterdam. Niet geheel onverwachts wonnen de hoofdstedelingen alle drie de ontmoetingen.

De pitchingstaf van Silicon Storks was donderdagavond goed in vorm. Eduardo Guerra, Nick Winkel, en Ricky Voorn kregen tijdens deze wedstrijd maar één verdiend punt tegen. Helaas waren er een aantal veldfouten die voor nog eens drie zure punten zorgden. Vier punten tegen krijgen tegen L&D Amsterdam is geen slechte prestatie, maar de werpers van Amsterdam stonden in de hele wedstrijd maar 2 honkslagen toe, waar Silicon Storks niet mee wist te scoren. Kendrick Delima en Joost van den Bergh tekenden voor de honkslagen; eindstand 4-0.

Gaskraan
Zaterdag speelde Silicon Storks een goede eerste 5 innings. De Hagenaars kwamen weliswaar op een 0-4 achterstand, maar kwamen vervolgens sterk terug tot 2-4 door onder andere een honkslag van Joost van den Bergh en een opofferingsslag van Nick Nefs. In de 6e inning draaide L&D Amsterdam de gaskraan open en scoorde 5 punten. Dit was een gat dat Storks niet meer kon overbruggen. In het verloop van de wedstrijd scoorde L&D Amsterdam nog 2 punten wat de eindstand bracht tot 2-11

Jurrian Koks stond zondag op de heuvel in Amsterdam tegen zijn oude ploeg. De eerste drie innings liepen voor beide teams van een leien dakje. Zowel Koks als Kyle Ward van L&D Amsterdam hadden de slagploeg van de tegenpartij goed onder controle. In de 4e inning kreeg de slagploeg van L&D Amsterdam toch vat op het werpen van Koks. Vier achtereenvolgende honkslagen leidde tot vier punten. Storks had ook deze wedstrijd weinig grip op de werpers van L&D Amsterdam. Quinlan de Windt, Kendrick Delima, en Aldi Guzman waren verantwoordelijk voor de drie honkslagen. Dit was niet genoeg om terug te komen in de wedstrijd, zeker niet aangezien L&D Amsterdam nog drie punten had gescoord in het restant van de wedstrijd. Dit bracht de eindstand tot 7-0.

Hoofddorp Pioniers
Aankomende week staan drie belangrijke wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers, zesde op de ranglijst, op het programma. Donderdag wordt er in Rotterdam gespeeld, zaterdag in Hoofddorp en zondag in Kijkduin.