Home Tennis Landskampioen Leimonias onderuit bij ALTA

Landskampioen Leimonias onderuit bij ALTA

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Ronald Mooiman

22-voudig en regerend landskampioen Leimonias is woensdag in de derde speelronde van de tennis Eredivisie tamelijk verrassend onderuit gegaan bij ALTA. De Hagenaars moesten in Amersfoort met 4-2 de zege laten aan de gastheren.

Op de zege van ALTA, verliezend finalist van vorig jaar, viel weinig af te dingen. Slechts één wedstrijd werd beslist in drie sets; de Belgische Leimoniaan Maxime Authom moest daarin zijn meerdere erkennen in Antal van der Duim (6-3, 0-6, 6-4). De overige partijen kenden niet veel spanning. Zo was Vanlentyna Ivakhnenko een maatje te klein voor Bibiane Schoofs (6-3, 6-1) en dat zelfde gold voor Olga Kaluzhnaya tegen Raluca Serban (6-4, 6-0). De twee herenenkel leverde wel een Haagse zege op. Ryan Nijboer luisterde zijn debuut in de eredivisie op met een knappe 6-4 en 6-2 zege op de ervaren Nick van der Meer. Tussenstand na de singels was derhalve 3-1 in het voordeel van ALTA.

Het damesdubbel werd vervolgens zeer eenvoudig gewonnen door de thuisploeg (6-1, 6-0), zodat Leimonias toen al wist dat het met een nederlaag zou vertrekken. Het Belgische herenkoppel van de Hagenaars (Authom en Niels Desein) beperkte nog enigszins de schade door de slotwedstrijd met 7-6 en 6-0 naar zich toe te trekken.