Home Hockey Mannen KZ stijgt naar eerste plaats, seizoen Cartouche uit als nachtkaars

KZ stijgt naar eerste plaats, seizoen Cartouche uit als nachtkaars

Redacteur: Koene Schaper, Derk Pelle, Archieffoto: Frank van Leeuwen

Een schril contrast tussen de mannen van Cartouche en Klein Zwitserland zondagmiddag. Een week na de door de Hagenaars gewonnen derby, versloeg KZ in de twintigste speelronde ook Gooische met 4-0. Doordat koploper Push punten morste, zijn de Steenbokken zelfs de nieuwe ranglijstaanvoerder van de Overgangsklasse B. Cartouche was na de nederlaag tegen KZ al kansloos voor de play-offs maar blameerde zich zondag door bij hekkensluiter Leonidas; 1-1.

Een frustrerende middag voor de mannen uit Voorburg. Uit bij de nummer laatst van de poule kwam Cartouche niet verder dan een gelijkspel. Leonidas beperkte zich tot verdedigen en daar hadden de Groenhemden de grootste moeite mee. In een eerste helft, waarin de overtuiging ontbrak, kwamen de bezoekers slechts tot een handjevol kansen. De grootste kans werd ook nog eens niet verzilverd. Een toegekende strafbal werd niet benut. Ook de Rotterdammers waren niet bij machte iets te forceren waardoor er na 35 minuten spelen niet gescoord was.

Spaarzame kans
De tweede helft was al niet veel beter. Tot overmaat van ramp vloog een van de spaarzame kansen van Leonidas er ook nog eens in waardoor Cartouche alle zeilen bij moest zetten. De gelijkmaker viel echter al snel na de openingstreffer. Timo Goor sloeg met z’n backhand de 1-1 binnen. Een winnaar kwam er echter niet meer waardoor vooral de bezoekers teleurgesteld afdropen.

KZ
Klein Zwitserland pakte zondag de koppositie in de Overgangsklasse B. Zelf won het van Gooische, terwijl voormalig koploper Push averij opliep in de Bredase derby tegen Zwart-Wit (2-2). De Steenbokken waren op het eigen veld de gehele wedstrijd beter dan hun tegenstrevers uit het Gooi. Toch was het in de eerste helft lang 0-0. Kansen waren er wel voor onder andere Martijn van Grimbergen (2x), maar de sluitpost van Gooische stond zijn mannetje. Strafcorners waren schaars in de eerste helft, maar uiteindelijk zou KZ er dan toch één krijgen in de eerste helft. Enzo Torossi liet zien over stalen zenuwen te beschikken en pushte de bal hard in de kruising: 1-0. Dit was ook de ruststand, want de actie van Wisse Schapers werd gekeerd door de doelman van Gooische en de tweede Haagse corner werd knap door de lijnstop gepakt.

Veilige marge
Na de thee ging KZ door met goed verzorgd spel en nog steeds werd er helemaal niets weggegeven. De derde strafcorner van KZ werd door Torossi op het lichaam van de lijnstop gepusht en dus mocht Van Grimbergen zijn kunstje vanaf 6 meter 40 vertonen. Hard pushte hij de bal tegen de touwen en een veilige marge was het resultaat: 2-0. Uiteindelijk werd het zelfs 4-0. Wouter Pastoor was het eindstation van een mooie aanval en zorgde voor de 3-0. Van Grimbergen maakte de laatste goal van de dag met een knap schot uit de draai: 4-0.

Qui Vive
KZ staat met nog twee wedstrijden te spelen op de eerste plaats. De promovendus is bezig aan een heel erg knap seizoen en heeft het in eigen hand op kampioen te worden. Daarvoor moet dan wel gewonnen worden van Phoenix en Qui Vive. Vooral die laatste wedstrijd tegen de directe concurrent om de play-off plaatsen belooft een kraker te worden.