Home Hockey Vrouwen KZ sluit in stijl af, HGC treft HIC in play-offs

KZ sluit in stijl af, HGC treft HIC in play-offs

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Robert John Henderson

De hockeysters van Klein Zwitserland hebben het seizoen in stijl geëindigd. De Steenbokken wonnen het slotduel in de Overgangsklasse met 1-4 bij Push en achterhaalde daarmee de Bredase ploeg op de ranglijst. HGC was in dezelfde poule al zeker van de play-offs en speelde enigszins teleurstellend met 3-3 gelijk bij QZ.

Een wedstrijd om des keizers baard. Dat was de uitwedstrijd van beide Haagse teams in poule B van de Overgangsklasse, maar met name KZ wilde het seizoen in stijl beëindigen. De meiden van vertrekkend coach Bastiaan Bunnik slaagden daar ook in door in Breda Push met 1-4 te verslaan. Nina Staal, die haar laatste wedstrijd op dit niveau speelde, gaf zichzelf een mooi afscheidscadeau door na rust de 1-2 en 1-3 te maken. Push had in de eerste helft de score geopend, maar Anne van den Boomen bracht de ruststand op 1-1. In de slotfase maakte Sabine van Silfhout het laatste officiële doelpunt van het seizoen voor KZ, wat de 1-4 zege opleverde.

HGC
Ook voor HGC had de laatste wedstrijd van de competitie tegen QZ geen waarde. De Gazellen waren vooraf al zeker van de tweede plaats in de poule wat play-offs betekent. De gastvrouwen namen een vroege voorsprong, maar daarna zorgden Femke Bijen en Bernice van Aken voor een voorsprong. In de laatste acht minuten voor rust scoorden beide teams nog een keer. Na de 2-2 bepaalde Anne Abendroth de ruststand op 2-3. In de tweede helft slaagden de meiden van Robbert-Jan de Vos er niet in de voorsprong vast te houden en kwam QZ een kwartier voor tijd toch nog langszij; 3-3.

Play-offs
Na de wedstrijden van zondag werd duidelijk dat HIC de tegenstander van HGC in de play-offs zal zijn. Dat team verspeelde op de slotdag de koppositie in poule A aan Rotterdam. De beide nummers twee van de Overgangsklasse strijden vanaf volgend weekeinde in de best-of-three serie om het spelen van promotie/degradatiewedstrijden tegen Huizen, de nummer tien van de Hoofdklasse. Aangezien HGC meer punten heeft dan HIC wordt een eventuele derde wedstrijd op de Roggewoning gespeeld.