Home Hockey Mannen KZ grote winnaar van ‘zespunten’ derby bij Cartouche

KZ grote winnaar van ‘zespunten’ derby bij Cartouche

Redacteur: Koene Schaper en Derk Pelle, Archieffoto: Olaf Otten

Klein Zwitserland heeft zondag de derby bij Cartouche met 1-2 gewonnen. Hierdoor blijven de Steenbokken in de race om de play-offs en ziet het er naar uit dat de Voorburgse hockeyers juist zijn afgehaakt.

De nummer drie tegen de nummer twee. Een derby. De winnaar zou na deze wedstrijd een play-offplek innemen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke potje hockey.

Initiatief
Cartouche opende sterk en nam het initiatief direct in handen. KZ had weinig grip op de thuisploeg en de Voorburgers hadden dan ook de touwtjes in handen. De openingsgoal was dan ook voor Cartouche. Timo Goor kreeg de bal in de cirkel van de Steenbokken en sloeg de bal richting de goal. Bij de tweede paal werd de bal binnengetikt door een der spitsen van Cartouche en dus stond het 1-0 voor de nummer drie van de ranglijst.

Torossi
Cartouche bleef de betere ploeg, zeker na een groene kaart voor KZ. Toch wist Martijn van Grimbergen een strafcorner te versieren door de bal slim op een Voorburgse voet te leggen. Enzo Torossi sleepte de bal prachtig in de rechter bovenhoek en uit het niets was de score weer in evenwicht: 1-1. Omdat er voor de rust aan beide kanten geen kansen meer werden gecreëerd, was 1-1 de ruststand.

Dreun
Tijdens de rust kreeg Cartouche een enorme dreun te verduren. Floris Benschop was flauwgevallen en kon niet meer in actie komen. Het overwicht van Cartouche was net als Benschop verdwenen en KZ was nu wel in staat om druk te zetten op de Voorburgse opbouw. KZ kreeg hierdoor enkele kansjes, onder meer via Wouter Pastoor en Pieter-Dirck Swart. Pastoor tipte een bal goed op de goal, maar de bal miste de kracht om een treffer op te leveren. Even later schoot hij uit de draai net naast.

Geldige goal
In de 55e minuut was het Govert Soeters die de bal hard de cirkel van Cartouche in sloeg. Heel licht werd de bal getoucheerd door Maarten Groen en ondanks de twijfel bij zowel de spelers als het publiek bleek dit een geldige goal te zijn: 1-2. Hiermee scoorde Maarten Groen wederom tegen een club waar hij zelf heeft gespeeld. Cartouche zette na deze tegentreffer alles op alles om minimaal een punt uit het vuur te slepen. Zij dwongen meerdere corners af, maar allen werden gekraakt voordat ze de goal wisten te bereiken. Ook in de allerlaatste minuut wist Cartouche hun laatste corner niet te verzilveren, want de variant die gespeeld werd, liep in de soep.

KZ heeft drie heel belangrijke punten behaald in dit zespuntenduel en staat nog steeds op de tweede plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs. Cartouche lijkt uitgeschakeld voor een plek in de top twee.