Home Hockey Mannen KZ en Cartouche doen uitstekende zaken

KZ en Cartouche doen uitstekende zaken

Redacteuren: Koene Schaper en Derk Pelle, Fotograaf: Jet van Bergen en Henegouwen

Opnieuw deden zowel de mannen van Klein Zwitserland als die van Cartouche zondag goede zaken in de Overgangsklasse B. Beide wonnen hun 18e competitieduel, staan tweede en derde en zijn nagenoeg zeker van een plek in de top vijf. Daarmee lijken de Hagenaars en Voorburgers in ieder geval verzekerd van een plek in de nieuw te vormen Promotieklasse, maar misschien zit er voor een van beide teams nog wel iets meer in.

Klein Zwitserland heeft zondag geprofiteerd van de nederlaag van nummer twee Qui Vive bij koploper Push. De Steenbokken wonnen zondag zelf van Leonidas uit Rotterdam en stegen daardoor naar de tweede plaats op de ranglijst. Halverwege de eerste helft kwam KZ op voorsprong door een prachtige goal. Nicolas Keenan gaf geweldig voor op Martijn van Grimbergen, die de bal mooi binnen gleed. Nog voor rust eiste Maarten Groen een hoofdrol voor zich op. Eerst schoot hij ziedend hard op de lat met zijn backhand en een minuut later gaf hij met zijn backhand voor op Wouter Pastoor die bij de tweede paal alert was: 2-0.

Torossi
Leonidas had nog geen kans gehad en ook na rust bleken zij niet bij machte om iets te creëren. Toch kwamen zij ineens terug in de wedstrijd toen een tip-in van Leonidas over leek te gaan, maar er toch in ging via de stick van de Haagse doelwachter. Nadat de spanning even terug leek te zijn, scoorde Enzo Torossi uiteindelijk de 3-1 uit de vierde Haagse corner.

Cartouche
In een enerverend duel tussen Laren en Cartouche waarin werkelijk van alles gebeurde, waren het de Voorburgers die er met de punten vandoor gingen. Het begin was van beide kanten nog afwachtend, maar toen Laren de 1-0 scoorde, brak de wedstrijd volledig open. Cartouche kwam in de eerste helft nog op gelijke hoogte via een goal van Yorick van de Vis. Na rust had Cartouche de beste kansen, maar bleef het lang gelijk. Cartouche kwam via de tweede van Van der Vis weer op voorsprong, maar 10 minuten voor tijd werd het via een strafbal weer gelijk.

Strafbal
De slotfase was erg tumultueus. De gasten uit Voorburg kregen een strafbal die in eerste instantie gemist werd. De keeper bewoog echter te vroeg, zo oordeelde de scheidsrechter, waardoor Timmo Kranstauber voor een tweede keer mocht aanleggen en dit keer niet faalde: 2-3. In z’n frustratie verloor de keeper van Laren z’n hoofd en moest met een rode prent inrukken. Zonder keeper kreeg Laren nog een strafcorner te verwerken die door Steven Doorman werd binnen gepusht. De groenhemden vertrokken uiteindelijk met een 2-4 winst huiswaarts en maken zich op voor de derby tegen KZ.