Home Korfbal KVS overklast Achilles en brengt spanning terug

KVS overklast Achilles en brengt spanning terug

Redacteur: Haagsetopsport.nl, Fotograaf: Hans van der Valk

De Scheveningse Vissen waren zaterdag duidelijk een maatje groter dan de Haagse Leeuwen. HKV Achilles speelde in nieuwe shirts, maar dit was het enige waarmee de thuisploeg in de Sportcampus indruk maakte. Het werd 14-25 voor KVS, waarmee de spanning in de overgangsklasse weer helemaal terug is.

Bij aanvang van de wedstrijd was de spanning duidelijk te voelen bij de spelers van zowel Achilles als KVS. Aan de Scheveningers de taak om aan- of af te haken, aan Achilles om het verschil van 3 uit te breiden naar 5 op de ranking in de overgangsklasse.

Geen goed
Achilles coach Ton van der Laaken zag zijn ploeg na 12 minuten gespeeld te hebben met 0-5 achter staan. “In deze wedstrijd ging alles mis wat er mis kon gaan. De rust in de kerstperiode heeft ons geen goed gedaan,” concludeerde Van der Laaken. Achilles speelde zonder Dylan Rovers, hij kampt met een achillespees blessure. En tot overmaat van ramp raakte de andere rebounder Ariën Brug tijdens het Surinaamse interland ook nog geblesseerd.

Onder bedwang
“Achilles werd steeds onrustiger en daar konden wij van profiteren,” aldus Aad van Rijthoven, coach van KVS. “Wij konden zeker in de eerste helft Gerald van Dijk en Bastiaan Overwater onder bedwang houden en daar moet toch het meeste gevaar van komen als Achilles tegen ons speelt.” Hij zag zijn ploeg van 0-5, naar 2-9 en vervolgens 3-11 uitlopen. Achilles leek even terug te komen maar bij 5-11 staakte de productie aan zwart-witte zijde. Vooral opvallend was Jarmo Jongman (KVS), de jonge speler wist met zijn slimheid onder de korf al in de eerste helft 5 goals af te dwingen. Beide ploegen zochten de kleedkamer met een 6-14 ruststand op.

Dames
Achilles probeerde met wissels de schade zo beperkt mogelijk te houden. Gerald van Dijk werd naast Overwater gezet, maar ook dit mocht niet baten. In een time-out aan zwart-witte zijde kwamen de mooie woorden van Van der Laaken naar voren “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat, elke goal telt, ik wil vechtlust zien.” Echter zag Van Rijthoven vooral zijn dames erg sterk spelen “Ik vind de dames van KVS beter dan die van Achilles. Waar de dames van Achilles tegen andere ploegen kunnen scoren ,weet ik dat onze dames dat veel beter kunnen. Uiteindelijk een goede overwinning van ons waarbij wij zelf ook niet eens goed speelden.”

Verboom
In de slotfase mocht ook Kjeld Verboom zijn minuten maken, hij wist een van zijn acties met een mooie goal te verzilveren, waarna hij misschien wel iets te hard aan het juichen was tegen zijn oude en oorspronkelijke club Achilles.

De spanning in de competitie is terug: HKV Achilles staat bovenaan met elf punten gevolgd door KVS met tien en KVA en DOS met acht. Achilles speelt volgende week tegen hekkensluiter HKV/Ons Eibernest, weer een derby met veel publiek. Weet Achilles dit keer de zenuwen te bedwingen? KVS treft thuis in de Blinkerd het eveneens onderaan staande BEP. De strijd om het kampioenschap lijkt te gaan tussen Achilles en KVS, waar KVS dit weekend een duidelijk visitekaartje heeft afgegeven.

Doelpuntenmakers HKV Achilles
Bastiaan Overwater (7), Michael Matla (4), Julia Baak, Twan de Raad en Gerald van Dijk (allen 1).

Doelpuntenmakers KVS
Jarmo Jongman en Daan Ruha (beiden 5), Pieter Redelijkheid (4), Laura Dijkhuizen en Lisa Dijkhuizen (beiden 3), Youri Nadorp (2), Anne van Arkel,Franca Witjas, Antoine Boogaard en Kjeld Verboom (allen 1).