Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Hans van der Valk

In de eigen sporthal De Blinkerd lieten de korfballers van KVS/Maritiem zaterdag geen spaan heel van tegenstander KVA. De Scheveningers klommen met de 33-14 overwinning op de ploeg uit Amstelveen naar de tweede plaats in de Overgangsklasse C.

KVS – KVA was zaterdagavond eigenlijk nooit een wedstrijd, al in de eerste minuten nam de thuisploeg direct een 4-0 voorsprong. Hoewel de gasten daarna door twee snelle treffers nog durfden te hopen op een goed resultaat, liet de ploeg van Aad van Rijthoven daarna geen twijfel bestaan over wie er met de punten vandoor zou gaan. Met name de mannen van KVS schoten in de eerste helft met scherp wat leidde tot een 14-7 ruststand.

Strafexercitie
Toen na de hervatting ook de vrouwelijke ‘Vissen’ mee gingen scoren, was het hek van de dam. De ballen vlogen de korf in als cadeautjes in de schoorsteen. Iedereen nam zijn of haar doelpuntje mee en KVA was blij toen de strafexercitie bij 33-14 was afgelopen. Topschutter bij KVS was Youri Nadorp met maar liefst elf doelpunten.

Doelpunten KVS
Youri Nadorp (11), Pieter Redelijkheid (6), Laura Dijkhuizen (4), Lisa Dijkhuizen en Antoine Boogaard (beiden 3), Anne van Arkel en Daan Ruha (beiden 2), Franca Witjas en Kjeld Verboom (beiden 1).

Eibernest
Minder goed verging het HKV/Ons Eibernest zaterdagavond. In diezelfde poule C van de Overgangsklasse verloren de Hagenaars in het Utrechtse Westbroek met 27-22 van DOS. Daardoor staan de Eibers na vier wedstrijden met twee punten op de gedeeld zevende plaats. ZKV heeft echter een minder doelsaldo en is dus laatste.