Home Korfbal KVS na nederlaag nog niet zeker van lijfsbehoud

KVS na nederlaag nog niet zeker van lijfsbehoud

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Frank van Leeuwen

De korfballers van KVS/Maritiem zijn een wedstrijd voor het einde van de competitie nog altijd niet zeker van lijfsbehoud in de Overgangsklasse. De Scheveningers verloren zaterdag met 20-25 van Nieuwerkerk en moeten de twee punten voorsprong op Valto volgend weekeinde zien vast te houden. Die Haghe verloor met 11-13 van SDO waardoor er voor de Kanaries volgende week niets meer op het spel staat.

Volgende week wordt het nog spannend voor KVS. De Vissen staan nu nog boven de degradatiestreep met twee punten voorsprong op Valto. De Scheveningers spelen volgend weekeinde uit bij Swift, de concurrent uit de Lier moet het opnemen tegen KVS’ tegenstander van afgelopen zaterdag, Nieuwerkerk. Als die ploeg zijn sportieve plicht doet, is KVS veilig, maar mocht Valto toch winnen en KVS achterhalen, dan zijn de Westlanders veilig op basis van een beter onderling resultaat. KVS heeft dan in  degradatiewedstrijden tegen KVA nog een ontsnappingsroute om lijfsbehoud te bewerkstelligen.

Sterke start
KVS begon zaterdag op eigen veld uitstekend tegen Nieuwerkerk. De spelers van coach Aad van Rijthoven namen een 3-0 en 6-3 voorsprong. Daarna kwamen de gasten sterk terug en namen nog voor rust het commando over. Bij rust was het 8-10. “We lieten te veel doelpunten door vanuit de doorbraak”, zei Van Rijthoven. “De mindere schutters van Nieuwerkerk hadden we ruim 25 minuten onder controle. Daarna lieten we onszelf uit de tent lokken en maakten zij doelpunten vanuit doorlopers en korte kansen.”

Achter de feiten
Over de tweede helft zei Van Rijthoven: “Na rust hebben we eigenlijk alleen maar achter de feiten aan gelopen. Telkens als we weer op 2 kwamen, scoorde Nieuwerkerk gelijk weer in de volgende aanval. ”In de tweede helft hield KVS stand tot 14-17, daarna sloegen de gasten een definitief gaatje welke niet meer gedicht kon worden. Eindstand 20-25.

Doelpunten KVS
Pieter Redelijkheid (6), Jarmo Jongman (3), Antoine Boogaard, Lynn van de Ende, Daan Ruha en Franca Witjas (allen 2), Laura Dijkhuizen, Christine Van Eijsden en Youri Nadorp (allen 1).