Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Hans van der Valk

KVS/Maritiem kan de resterende twee duels in de hoofdklasse B niet rustig achterover leunen. De formatie van Jelle den Dekker moet na het 25-25 gelijkspel van zaterdag tegen Tempo namelijk nog vol aan de bak om zich te vrijwaren van degradatie.

De Blinkerd. Een onneembare vesting. Ook het Paard van Tempo, de opvolger van het paard van Troje, slaagde niet in hun opzet KVS een spaarzame nederlaag in eigen huis toe te brengen. Met één minuut op de klok en een 23-25 achterstand wisten de ‘Vissen’ alsnog een gelijkspel (25-25) af te dwingen. Een zeer belangrijk gelijkspel kijkend naar de huidige stand. Met nog maar twee duels voor de boeg, die overigens allemaal om 20.00 uur beginnen, is het verschil in de hoofdklasse B angstaanjagend klein te noemen. Deetos (14 punten), Avanti (13), TOP(A) en Sporting Delta (beide 12), KVS (11) en Tempo (10) gaan onderling uitmaken wie Oranje Wit naar de overgangsklasse gaat vergezellen.

‘Katterig gevoel’
Net na het duel tegen de Alphenaren was de stemming zuur bij de Scheveningers. Balend van het gelijke spel. Later was Anne van Arkel toch wel opgelucht. “Als je terugkijkt mogen wij inderdaad blij met het behaalde punt. Het grootste gedeelte van de wedstrijd liepen wij namelijk achter de feiten aan, op een gegeven moment was het verschil zelfs vier (14-18). Maar toch, het katterige gevoel overheerst.”

20170211_KVS - Tempo HV_361

Lastig maar niet onmogelijk
Van Arkel is zich er terdege van bewust dat het in de resterende duels tegen TOP(A), in Arnemuiden, en KCC, in de eigen onneembare Blinkerd, moet gaan gebeuren. Handhaving in de hoofdklasse B. “Het wordt lastig maar zeker niet onmogelijk,” blikte de geroutineerde KVS-dame positief vooruit. “Wij hebben al veel veerkracht getoond en in 2017 een goede reeks neergezet. Daarom ben ik hoopvol gestemd. Daarnaast heeft onze komende tegenstander, TOP(A), sinds hun nederlaag bij ons (25-23, red.) geen duel meer gewonnen.”

Laatste thuisduel
Zou het niet mooi zijn Anne om je in het laatste thuisduel, op 4 maart tegen kampioen KCC/ So natural, definitief te handhaven? “Dat zou in een bomvolle Blinkerd zeker heel gaaf zijn,” lachte Van Arkel haar tanden bloot. “Maar als het mij ligt zie ik liever dat de competitie na komend weekend is beslist. En wij dus in Arnemuiden een feestje kunnen vieren. Daar gaan wij uiteraard alles aan doen!”