Home Korfbal KVS komt net iets tekort in Nieuwerkerk

KVS komt net iets tekort in Nieuwerkerk

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Ashton Tokromo

Ondanks een ontketende Laura Dijkhuizen slaagden de korfballers van KVS/Maritiem er niet in het favoriete Nieuwerkerk pootje te lichten. De Scheveningers moesten met 23-20 hun meerdere erkennen en blijven daardoor hekkensluiter in de Overgangsklasse B.

Nog een wedstrijd en dan zit de eerste fase van de veldcompetitie erop voor KVS. Hoewel het nog te vroeg is voor paniek, is de uitgangspositie van ‘de Vissen’, niet echt rooskleurig. Met drie punten zijn de roodzwarten de nummer laatst van de poule en dreigt degradatie. Coach Aad van Rijthoven ziet echter nog genoeg kansen op handhaving voor zijn team. “Over een half jaar als het zaalseizoen voorbij is, zijn we met ons nieuwe spel een stuk verder in onze ontwikkeling”, zegt de eerste jaars KVS coach. “Maar het zou wel heel fijn zijn als we het tweede deel van het veldseizoen met vijf punten kunnen beginnen. De wedstrijd van volgende week tegen Swift is dus heel belangrijk.”

Dijkhuizen
Zaterdag kende KVS in Laura Dijkhuizen de absolute uitblinkster, dat vond ook haar coach. “Zij was inderdaad ontketend, niet te stoppen voor Nieuwerkerk.” Dijkhuizen was in de eerste helft met een ruststand van 7-6 goed voor vier van de zes Scheveningse doelpunten. “De eerste helft pakte verdedigend goed voor ons uit”, aldus Van Rijthoven. “We hadden een goede tactiek en de heer met het minste schot schoot het meest. Jammer voor ons was dat Nieuwerkerk het verdedigend ook goed deed op onze mannen.”

Extreem zuiver
De tweede helft ging in het begin nog gelijk op, maar vanaf 9-8 liep de thuisploeg uit naar 12-8 en vervolgens 18-13. Van Rijthoven: “Het was jammer dat hun normaal minder scorende heer het licht had gezien en 5 op 5 schoot. Nieuwerkerk schoot die fase überhaupt echt extreem zuiver. Ik denk dat ze wel 80 procent haalde. Heel knap.”

Debuut
KVS liet ook twee jonge speelsters invallen, in de eerste helft Christine van Eijsden en na rust Lynn van der Ende. “Christine was in de eerste helft heel goed ingevallen en Lynn lieten we debuteren in KVS 1. Dat deed ze heel knap. Ze forceerde twee strafworpen en gaf heel veel druk op hun dames.”

Doelpunten KVS
Laura Dijkhuizen (8), Pieter Redelijkheid (6), Youri Nadorp (4), Anne van Arkel, Daan Ruha (beiden 1).