Home Korfbal KVS grijpt opnieuw net naast zege

KVS grijpt opnieuw net naast zege

Voor de tweede maal op rij hebben de korfballers van KVS/Maritiem met het kleinst mogelijke verschil verloren. Zaterdag gingen ‘de Vissen’ in Oegstgeest met 21-20 onderuit bij Fiks, nadat vorige week in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen al met 16-17 van Valto was verloren.

Coach Aad van Rijthoven vertelde vorige week dat hij met zijn team bezig is aan een ander spelsysteem waarbij over meer schijven gescoord moet worden. Ook klaagde hij over het lage schotpercentage van zijn team. Dat laatste was zaterdag in Oegstgeest beter verzorgd, maar KVS had in Pieter Redelijkheid met 8 doelpunten (waaronder drie strafworpen) toch weer een absolute topscorer.

Fases
KVS begon zaterdag met nagenoeg dezelfde basis als vorige week aan het tweede Overgangsklasse duel van het seizoen. Alleen Lisa Dijkhuizen had bij de startende acht de plek ingenomen van Larissa Lazarom. Beide ploegen gingen gelijk op en hadden ieder bij fases de overhand. Zo zagen de Scheveningers een goede eerste helft toch teniet gedaan worden door een matige fase vlak voor- en na rust. Daarin werd een 12-14 voorsprong, na 14-14 halverwege omgebogen in 18-14 voor Fiks. Daarna waren het toch weer ‘de Vissen’ die het heft in handen namen en opstoomden naar 18-19. In de slotfase ging het echter toch weer mis. Fiks pakte een 21-19 voorsprong waarna Youri Nadorp de aansluitingstreffer aantekende maar verder dan 21-20 kwam KVS niet.

Lichtpuntjes
Van Rijthoven baalde maar zag ook lichtpuntjes: “Het was een stuk beter dan vorige week. En daarbij, Fiks is een prima ploeg. Het kon weer twee kanten op gaan, maar het was weer net niet voor ons. We zien op trainingen dat het steeds beter gaat. Het wordt nu zaak dat we ook in wedstrijden, zeker in belangrijke fases, gaan herkennen wat we moeten doen. We moeten leren te spelen wat we trainen.”

Doelpunten KVS/Maritiem
Pieter Redelijkheid (8), Youri Nadorp (3), Daan Ruha en Kjeld Verboom (beiden 2), Franca Witjas, Anne van Arkel, Lisa Dijkhuizen, Laura Dijkhuizen, Robin Dijkhuizen (allen 1).