Home Korfbal KVS eindigt als beste Haagse ploeg in Overgangsklasse

KVS eindigt als beste Haagse ploeg in Overgangsklasse

Redacteur: Raquel Chapper, Archieffoto: Hans van der Valk

De derby tussen KVS/Maritiem en HKV Achilles is zaterdag in het voordeel van de Scheveningers geëindigd. Door de 29-21 winst sloten ‘de Vissen’ het zaalseizoen in de Overgangsklasse ook als beste af, wel achter kampioen De Meervogels uit Zoetermeer. HKV /Ons Eibernest won de slotwedstrijd bij BEP met 17-26 en passeerde Achilles ook nog op de ranglijst.

Den Haag eindigde poule C van de Overgangsklasse dus op plek 2, 3 en 4. Behalve de eer om hoger te eindigen dan je rivalen koopt KVS daar niets voor. De nummer twee is namelijk tevens de eerste verliezer. Bij Achilles ontbraken in de derby Gerald van Dijk en Bastiaan Overwater wegens schorsingen, KVS moest het zaterdag doen zonder Anne van Arkel en Franca Witjas.

De start was duidelijk voor KVS dat snel op 4-1 kwam. KVS coach Aad van Rijthoven was dan ook helder in zijn commentaar: “De wedstrijd is eigenlijk nooit spannend geweest, KVS was continu de betere ploeg. Achilles zocht duidelijk het fysieke geweld op en pakten vooral Jarmo (Jongman) en Pieter (Redelijkheid) hard aan.” De ploeg van Van Rijthoven ging hier goed mee om. In de tweede helft werd er veel gewisseld, maar de thuisploeg bleef continu tussen de 7 en 10 doelpunten voor staan. Uiteindelijk werd het 29-21 met Youri Nadorp als topschutter met 10 doelpunten.

Van Rijthoven was ook blij met twee jonge speelsters in zijn ploeg. “Het was een goed debuut voor Christine van Eijsden die dit seizoen voor het eerst in de basis begon. Naast haar speelde Lynn van de Ende. Beide meiden zijn nog in de A-leeftijd dus voor KVS ziet de toekomst er goed uit.”

Bij Achilles speelde Ariën Brug sterk. De international van Suriname die topscorer voor zijn land was op de PanAmerican games, liet duidelijk zien topfit te zijn. Ook Sander Suurd, die normaal in Achilles 3 speelt, zette een goede wedstrijd neer. In de breedte zit het ook wel goed bij de Achillianen.

Doelpunten KVS
Youri Nadorp (10), Laura Dijkhuizen, Antoine Boogaard, Jarmo Jongman, Pieter Redelijkheid, Daan Ruha en Kjeld Verboom (allen 3) en Lynn van der Ende (1).

Doelpunten Achilles
Ariën Brug (7), Twan de Raad (3), Sander Suurd, Tobias Welbergen, Shera Desaunois, Lars Alsem, Michael Matla (allen 2) en Julia Baak en Laura Rozendaal (beiden 1).