Home Rugby Krappe selectie speelt HRC parten

Krappe selectie speelt HRC parten

De Haagsche Rugby Club had de start van de competitie in de Ereklasse vast anders voorgesteld. In Castricum gingen de Hagenaars zaterdag kansloos met 28-3 onderuit bij de plaatselijke Rugby Club. Een excuus voor de ruime nederlaag had HRC wel, het miste namelijk maar liefst tien spelers.

Johan Baas, Luco Batenburg, Lemarre el Bouchehati, Niels Hirdes, Koen Mollier, Thomas Mooij, Siem Noorman, Ken Pronk, Lawrence Richards en Freek Schuurman. Zij allen konden zaterdag door blessures, studie- of werkverplichtingen niet mee doen aan de openingswedstrijd van HRC tegen Castricumse RC. Tel daarbij het vertrek vorig seizoen van Amir Rademaker, Smilko Debrenliev en Georgi Gidionov en de blessures die Floris Kieft (enkel) en Donny van der Veen (hoofd) gedurende de wedstrijd opliepen, dan is duidelijk dat er dit keer voor de Hagenaars niets te halen viel in de Noord-Holland strandplaats.

Debuut
Castricum eindigde vorig seizoen vlak voor HRC op de derde plaats. De thuisploeg maakte zaterdag dankbaar gebruik van de krappe Haagse selectie en nam halverwege een 15-3 voorsprong. In het tweede bedrijf werd deze uitgebouwd naar 28-3, waarmee HRC puntloos de terugreis naar Den  Haag moest aanvaarden. Was er dan helemaal niets positiefs te melden? Toch wel. Voor de Haagsche Rugby Club maakten Timothy Lelieveld, Lorenzo Groos, Gijs Petrie, Henry Lawrence, Chamali Abdelhak en de nieuwe Litouwse aanwinst Sigitas Ciakas hun competitiedebuut. Groos fleurde zijn debuut bovendien op met de zijn eerste punten door een rake penalty.