Home Korfbal Korfballers Die Haghe stunten tegen koploper

Korfballers Die Haghe stunten tegen koploper

Redacteur: Willem Kipp, Archieffoto: John van der Sande

Die Haghe heeft zaterdag goede zaken in de Overgangsklasse D gedaan door koploper GKV/Enomics met 18-16 te verslaan. Doordat ook de andere koploper SDO en nummer 3 Pernix niet wisten te winnen, hebben ‘de Kanaries’ samen met BEP en DOS Kampen de aansluiting met de top weer gevonden.

Die Haghe begon op het zonovergoten terrein aan de Baambruggestraat aan de wedstrijd met de wetenschap dat winst tegen de koploper noodzakelijk was. De Hagenaars begonnen sterk en namen na tien minuten een 4-2 voorsprong. Langzaamaan begon GKV iets meer in het ritme te komen en kroop naderbij. In de 20e minuut was het verschil nog 1 doelpunt (5-4). De laatste fase van de eerste helft nam de thuisploeg het heft weer in handen en liep vervolgens uit naar een verdiende 9-5 ruststand.

Nerveus
De tweede helft begonnen de Kanaries erg nerveus en lieten GKV dichterbij komen. Al snel was het 9-7 en na 45 minuten zelfs 10-9. Toen het even later ook gelijk werd (12-12) was het de vraag of de gasten erop en erover gingen. Gelukkig wist Die Haghe zich goed te herstellen en bracht bij 15-13 het verschil weer op twee. GKV probeerde nog met wissels het tij te keren maar de ploeg van Jennifer Tromp hield stand en bleef mee scoren en wist uiteindelijk met 18-16 de winst in Den Haag te houden.

Kampioenschap
Met nog 4 wedstrijden te gaan is de strijd om het kampioenschap dus weer helemaal open. Volgend weekeinde spelen de koplopers tegen elkaar en Die Haghe krijgt BEP, dat won van koploper SDO, op bezoek. Beide teams zullen dan op 28 april vanaf 15.30 uur starten om te gaan proberen de aansluiting bij de top te behouden.