Home Handbal Mannen Knappe zege mannen Hellas in Limburg

Knappe zege mannen Hellas in Limburg

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Jet van Bergen en Henegouwen

De handbalmannen van Hellas hebben zondag voor de tweede maal dit seizoen gewonnen van het sterke tweede team van OCI Lions. Door vooral een bijzonder sterke eerste helft waren de Hagenaars in Geleen met 19-23 te sterk voor de Limburgers.

In de heenwedstrijd tegen OCI Lions 2 had Hellas een strafworp in de laatste seconden nodig om zich te ontdoen van de Limburgse ploeg, zondag volstond een helft. De knappe overwinning van de Hellenen kwam tot stand door met name een sterke eerste helft waarin de thuisploeg maar zes keer wist te scoren. Hoewel OCI Lions 2 opgelegde kansen miste, wat ook de verdienste was van keeper René de Knegt, had de verdediging van Hellas ook goed het oog op het aanvalsspel van de Limburgers. Ook de defensie van de nummer drie van de eredivisie stond wel goed, maar toch wisten de rood-wit-blauwen daar dertien maal doorheen te breken. Ruststand; 6-13.

Offensief verdedigen
In de tweede helft ging de ploeg uit Geleen offensiever verdedigen en daar had Hellas aanvankelijk moeite mee. Hierdoor scoorden de mannen van coach Giovanni Voskuil een klein kwartier, waardoor de spanning in de wedstrijd terugkwam. Vanaf 17-19 nam Hellas weer het heft in handen en vergrootte de voorsprong weer. De zoemer klonk tenslotte bij 19-23.

Degradatiepoule
Veel heeft Hellas niet aan deze overwinning, want het team is toch al zeker van een plek in de degradatiepoule, waarin ale ploegen weer met nul punten beginnen. Wel is het goed voor het zelfvertrouwen van de Hagenaars dat er dit seizoen al twee keer is gewonnen van de nummer drie.