Home Hockey Mannen Klein Zwitserland in laatste seconden onderuit

Klein Zwitserland in laatste seconden onderuit

Redacteur: Koene Schaper, Fotograaf: Patrick Dolkens

Klein Zwitserland is er niet in geslaagd de heenwedstrijd van de play-offs tegen Hurley te winnen. OP eigen veld aan de Klatteweg gingen de Steenbokken met 1-2 onderuit. Volgend weekeinde moet KZ twee keer in Amstelveen winnen om alsnog rechtstreeks te promoveren  naar de Hoofdklasse.

De hockeyers van Klein Zwitserland werden vorige week kampioen in poule B en ontvingen zondag in eigen huis Hurley. In een best-of-three serie tegen de kampioen uit de Overgangsklasse A wordt bepaald wie er volgend jaar uit zal komen in de Hoofdklasse en wie in de herkansing moet tegen Almere. Na de nederlaag van zondag moet KZ volgend weekeinde om dat te bewerkstelligen nog flink aan de bak.

Schapers
In een aftastende openingsfase was het Hurley dat zondagmiddag de enige kans in het eerste kwart kreeg via een strafcorner. Deze werd gekeerd en dus bleef het 0-0. In het tweede kwart kwam KZ meer in zijn eigen spel en dit resulteerde in een strafcorner voor de Hagenaars. Ook deze werd gestopt, maar toch was het KZ dat ging rusten met een voorsprong. Wisse Schapers kwam in zijn eentje de cirkel binnen, terwijl hij over de achterlijn liep. Omdat er geen aansluiting was, koos hij voor de korte hoek. De bal vloog er zowaar in en dus stond het 1-0 in de eerste wedstrijd van de serie.

Tien seconden
Na de rust was het Hurley dat meer op zoek ging naar een treffer, maar ondanks enkele corners bleven de gasten zonder doelpunt. Toch zou de gelijkmaker nog in het derde kwart vallen door een dubieuze strafbal. Kenny Bain maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en dus stond het weer gelijk. In het laatste kwart gebeurde er weinig en leek de wedstrijd af te stevenen op shoot-outs. 10 seconden voor het eindsignaal viel er echter toch nog een doelpunt. Hurley kwam binnen over de rechter flank en nadat een spits der Hurleyanen over de achterlijn de cirkel binnenkwam, werd Philip Thiadens gevonden. Thiadens pushte raak en dus was de wedstrijd toch in de reguliere speeltijd beslist. De deceptie was groot aan de Haagse zijde, dat al leek te denken aan de shoot-outs.

Return
KZ moet zich nu opmaken voor de return zaterdag in het Amsterdamse bos. Als Hurley opnieuw wint dan zijn de Steenbokken veroordeeld tot een tweekamp tegen Almere. Winnen de Hagenaars, dan volgt zondag de beslissing in de beslissingswedstrijd die opnieuw bij Hurley wordt gespeeld.