Home Hockey Mannen Klein Zwitserland en Cartouche halen uit

Klein Zwitserland en Cartouche halen uit

De twee regioclubs in de mannen Overgangsklasse kenden met zes punten en een doelsaldo van 11 voor en 0 tegen een uitstekende eerste speelronde. Klein Zwitserland, dat uit de Eerste Klasse gepromoveerd was, kende op eigen veld geen genade met Union; 5-0. Cartouche kwam tegen Phoenix zelfs tot 6-0.

Klein Zwitserland kende zondag tegen Union een bliksemstart. Binnen vijf minuten kwam de promovendus al op een 1-0 voorsprong dankzij een rake strafcorner van Pieter-Dirck Swart. Na de sterke openingsfase bleef de controle in handen van de Steenbokken en viel er geen kans voor de gasten uit Malden te noteren. Net voor rust wist Wouter Rens de 2-0 aan te tekenen, toen hij oplettend een reboundkans promoveerde tot doelpunt.

Overtuigend
In de tweede helft probeerde Union de aansluitingstreffer te forceren, maar Wouter Pastoor scoorde na een goede actie 3-0. Ook Martijn van Grimbergen en debutant Koen Bijen (overgekomen van hdm) scoorden nog, waardoor 5-0 de eindstand was. Union werd geen doelpunt gegund: zelfs een strafbal was niet genoeg voor een goal, omdat deze werd gekeerd door doelman Koene Schaper. KZ doet dus direct goede zaken in de Overgangsklasse door de eerste overwinning overtuigend binnen te slepen. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Push.

Cartouche
Cartouche kende zondagmiddag een eenvoudige openingswedstrijd tegen Phoenix. Het klassenverschil tussen de ploeg van Pieter Pieterse en de gasten uit Zeist was groot, de thuisploeg domineerde 70 minuten lang. Halverwege leidde de Voorburgers al met 3-0 door doelpunten van Timo Goor (2x) en Steven Doorman (strafcorner).

Gretig
Na rust ging een gretig Cartouche op zoek naar meer doelpunten. Timo Goor completeerde z’n hattrick door een strafcorner binnen te tippen en ook Martijn van Oort en Yorick van der Vlis deden een duit in het zakje. Na 70 minuten stond er een terechte 6-0 eindstand op het scorebord. Volgende weer andere koek. Dan gaat Cartouche op verplaatsing naar Hoofdklasse degradant Qui Vive.