Home Hockey Mannen Klein Zwitserland dwingt derde duel af

Klein Zwitserland dwingt derde duel af

Redacteur: Koene Schaper, Archieffoto: Patrick Dolkens

De mannen van Klein Zwitserland hebben zaterdag de tweede play-off wedstrijd om rechtstreekse promotie naar de Hoofdklasse met 1-2 gewonnen bij Hurley. Na de eerdere nederlaag van vorige week wordt zondag (vandaag) in het derde en beslissende duel duidelijk welke van de twee teams volgend seizoen op het hoogste niveau uitkomt en welke ploeg in de herkansing gaat tegen Almere.

Hurley en KZ elkaar zaterdag in het Amsterdamse bos, met de wetenschap dat Klein Zwitserland moest winnen. Hurley had namelijk vorig weekend in de slotseconden de winst voor zich opgeëist, waardoor er voor de Amstelveense formatie minder druk op stond. Dit bleek echter geen voordeel.

Strafcorner
Vanaf het begin van de wedstrijd lieten de Hagenaars zien voor de winst te spelen. Wouter Pastoor kreeg in de vierde minuut de bal aangespeeld in de cirkel en versierde een strafcorner door de bal op de voet van de lijnstopper te tippen. Martijn van Grimbergen mocht aanleggen van 6 meter 40 en deed dit uiterst bekwaam: 0-1. Hurley wist snel terug te slaan door een strafcorner te halen. Nadat deze eruit werd gelopen door de eerste uitloper Maarten Groen volgde een lange corner. Deze werd snel genomen en resulteerde in de gelijkmaker van Philip Thiadens. Na 7 minuten stond het dus alweer gelijk: 1-1. Later in het eerste kwart kreeg KZ nog tweemaal een corner te nemen, maar eenmaal kwam de bal niet naar de goal en de tweede maal redde de keeper van Hurley goed.

In het tweede kwart bleven de Steenbokken het betere team en kreeg een vierde strafcorner. Niet Torossi, maar Pieter-Dirck Swart mocht aanleggen en pushte snoeihard raak: 1-2.

Extra veldspelers
Na de rust probeerde Hurley de gelijkmaker te forceren, maar ook KZ kwam er vaak gevaarlijk uit. Kansen over en weer bleven onbenut en daarom bleef de spanning groot. In het laatste kwart leek Hurley een onterechte strafcorner te krijgen, maar na overleg werd deze beslissing ongedaan gemaakt. In de absolute slotfase liep KZ tegen een gele kaart op en haalde Hurley hun keeper eruit voor een extra veldspeler. Met twee extra veldspelers belegerde Hurley de Haagse defensie nog 1 minuut, maar de gasten gaven geen krimp meer.

Promotie
Klein Zwitserland heeft hiermee een beslissend duel afgedwongen. Zondag (vandaag) staat dezelfde wedstrijd weer om 15.00 op het programma in Amstelveen. De winnaar van dit duel promoveert naar de Hoofdklasse, terwijl de verliezer het woensdag opneemt tegen Almere.