Home Korfbal Kampioenschap en promotie voor korfballers VEO

Kampioenschap en promotie voor korfballers VEO

Foto: VEO

Het Voorburgse VEO is zaterdag kampioen in de Eerste klasse geworden. Zelf wonnen de korfballers in Sporthal Essesteijn met 22-20 van RWA en bovendien verloor de laatste concurrent Valto bij Vriendenschaar. Hierdoor is VEO in de ‘poule des doods’ onbereikbaar voor de concurrentie en promoveert derhalve naar de Overgangsklasse.

Voordat de wedstrijd in Essesteijn aanving, was al bekend dat Valto had verloren. VEO wist dus dat winst of een gelijkspel tegen de gasten uit Rhoon zou volstaan voor de titel. Dit had een positief effect op de start van de thuisploeg want binnen twee minuten was het al 3-0. RWA herpakte zich en kwam terug tot 3-3, maar daarna was het toch de aanstaande kampioen die met treffers van onder meer Rieks van Dam, Roy van der Kroft en Daan de Groot uitliep naar de 14-9 ruststand. Het fel aanmoedigend publiek nam alvast een voorschot op het kampioensfeest.

Dode punt
Na de hervattingen rechtte RWA de rug en kwam razend knap terug in de wedstrijd. Bij VEO leek de spanning toe te slaan en zodoende was de spanning met 15-13 weer helemaal terug. Enkele fraaie momenten hielpen de thuisploeg over het dode punt heen; een flitsende combinatie tussen Bouke van Drunick en Van Dam die door laatstgenoemde met een ‘onehander’ werd afgerond, Sylvia Jongenburger die enkele cruciale doelpunten maakte, en Sanne Cramer die haar tegenstandster keihard afblokte. De gasten bleken echter taai en waren nog niet verslagen.

Machine
Een wissel van coach René Arnoldus en een paar ‘chirurgische ingrepen’ in een vak dat scorend wat achter bleef, deed de VEO machine weer lopen. Het liep van 17-16 uit naar 20-16. In de slotfase haakte RWA nog wel aan en kon het gat zelfs terugbrengen tot 21-20. Maar na een applauswissel voor Jesper Verschoor scoorde De Groot tien seconden voor tijd de allesbeslissende 22-20 waarna er een Voorburgs carnavals- en kampioensfeest losbrak.