Home Biljarten Jorissen verslaat Burgman in broedermoord

Jorissen verslaat Burgman in broedermoord

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

Op de tweede dag van de Jumbo Masters heeft Jeffrey Jorissen ook zijn tweede poulezege behaald. De Hagenaar van SIS Schoonmaak versloeg in Berlicum zijn ploeggenoot Raimond Burgman, maar is desondanks nog niet zeker van een pek in de knock-outfase. In poule D staan de twee andere spelers van de Haagse biljartploeg, Glenn Hofman en Jean van Erp, beiden op één zege en moeten zaterdag onderling uitmaken wie zich bij de laatste acht speelt.

Jorissen – Burgman was vanuit Haags oogpunt de meest interessante partij van de dag. De twee spelen beiden bij de koploper van de Buffalo League; SIS Schoonmaak. Op basis van ervaring en ranking zou de Heemsteder moeten winnen, maar Jorissen verkeert momenteel in uitstekende vorm, zoals Burgman ook zou ondervinden. De vierde speler van de Haagse ploeg was ongenaakbaar en versloeg zijn teammaat in 28 beurten met 40-23, een gemiddelde van 1.428 dus.

Kwartfinale
Met vier punten uit twee wedstrijden staat Jorissen er uitermate goed voor in poule C van de Jumbo Masters. Helemaal zeker van de kwartfinale is de 33-jarige Hagenaar echter nog niet. Ook Raimond Burgman die op één overwinning staat, maakt nog kans op een ticket bij de laatste acht. De laatste poulewedstrijd van zaterdag zal duidelijk maken of misschien beide spelers van SIS Schoonmaak zich plaatsen.

Opnieuw broedermoord
Jean van Erp was vrijdag ook dichtbij zijn tweede zege van het toernooi, maar zag in de slotfase de debuterende Raymund Swertz de zege ‘stelen’; 40-39. Dit tot verdriet van de Brabantse Hagenaar zelf en zijn grote schare fans. Glenn Hofman herstelde zich van de nederlaag van een dag eerder en was met 40-24 een maatje te groot voor Sander Jonen. Gevolg van dit alles is dat Swertz met twee zeges zeker is van de kwartfinale en dat Van Erp en Hofman zaterdag gaan strijden om het tweede ticket. Opnieuw een broedermoord dus!