Home Atletiek Isaak Berhane en Julie Faiazza snelsten bij Parnassia LvM Loop

Isaak Berhane en Julie Faiazza snelsten bij Parnassia LvM Loop

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Ronald Mooiman

Isaak Berhane was tijdens de twaalfde editie van de Parnassia Laan van Meerdervoort Loop van eenzame klasse. De Sparta-atleet kende weliswaar geen enkele tegenstand van formaat op de tien kilometer  maar snelde wel over het asfalt, duinpaden en het strand in een tijd van  35 minuten en 39 seconden. HAAG-atlete Julie Faiazza was de snelste vrouw. Zij won in een tijd van 44 minuten en 38 seconden.

De weersverwachtingen waren niet goed, maar uiteindelijk was het zonnig tijdens de verschillende afstanden die de Parnassia Laan van Meerdervoort Loop rijk is. De prestatieloop die het meest tot de verbeelding sprak is dan van de tien kilometer.

Klasse apart
Isaak Berhane was een klasse apart en snelde al na een kleine 400 meter bij de rest van het deelnemersveld weg. Een klasse te goed voor het gehele pact aan lopers. Op zeer gepaste afstand werden Sander de Haan en Bart Jan Peet. Bij de vrouwen moesten Emma Jense en Karin van Gorp in de rappe Julie Faiazaa hun meerdere erkennen.  De HAAG-atlete, die pas sinds een jaar serieus aan atletiek doet, voltooide de tien kilometer in een tijd van 44 minuten en 38 seconden.

Geslaagd
De organisatie kon terugzien op een geslaagde editie van de Laan van Meerdervoort Loop. Er waren wel wat problemen met de tijdsverwerking aangezien enkele atleten die zich hadden opgegeven voor de tien, slechts de vijf kilometr uitliepen. Uiteindelijk werden er op de verschillende afstanden rond de 1400 inschrijvingen genoteerd.