Home Korfbal Interessante loting ZH Korfbal Cup

Interessante loting ZH Korfbal Cup

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Sebastiaan Nederhoed

Van alle regioteams die zich dit jaar hebben ingeschreven voor de Zuid-Holland Korfbal Cup heeft Refleks het zwaarst geloot. De Rijswijkers krijgen namelijk bezoek van het grote PKC/SWK Groep. Ook VEO treft in de eerste ronde een zware tegenstander; overgangsklasser GKV/Enomics.

Donderdagavond werd er geloot voor de eerste ronde van de Zuid-Holland Korfbal Cup. De namen van KVS/Maritiem, Die Haghe en Achilles zaten niet in de kokers, zij hebben besloten niet mee te doen aan het evenement. Wel doen namens Haaglanden de volgende teams mee aan het door RTV Rijnmond en Omroep West georganiseerde toernooi: Refleks (Rijswijk), VEO (Voorburg)  en HKV/Ons Eibernest, Dubbel Zes en GKV uit Den Haag.

De loting bepaalde dat titelverdediger KCC/SO Natural het in de eerste ronde opneemt tegen RWA uit Poortugaal. Favoriet PKC/SWK Groep uit  Papendrecht spelen in de Rijswijkse sporthal De Schilp tegen KV Refleks. Alle duels worden rond 20 oktober gespeeld. Het Haagse Futura is in de eerste ronde vrij doordat de korfbalbond het Politie Korfbal Team, waartegen het had geloot, uitsloot van deelname. De complete loting met de regio teams vetgedrukt ziet u hieronder.

Loting eerste ronde

Refleks –  PKC/SWK Groep
VEO
 – GKV/Enomics
OZC – HKV/Ons Eibernest
Dubbel Zes
–  WION
GKV Den Haag – Meervogels
Futura vrij

Weidevogels –  Albatros
Good Luck – Erasmus
Dijkvogels –  KCR
KOAG  – IJsselvogels
ACKC  – Almkerk Korbis
Conventus –  ONDO
Gemini –  Kinderdijk
Nikantes –  Merwede/Multiplaat
RWA –  KCC/SO natural
NIO –  ODO
Twist –  Valto
Ventura Sport – Velocitas
Sperwers –  Vitesse
Triade  – Vriendenschaar
DVS’69 – Oranje-Wit
Movado –  ADO
Maassluis –  Nieuwerkerk
Korbatjo –  HKC