Home Volleybal Mannen Inter Rijswijk start met nipte nederlaag

Inter Rijswijk start met nipte nederlaag

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Sebastiaan Nederhoed

De volleymannen van Inter Rijswijk zijn de Eredivisie zaterdag begonnen met een kleine nederlaag tegen SV Land Taurus. In Houten kwam het team van coach Willy Steenbakkers tweemaal terug van een set achterstand om vervolgens toch in de vijfde set ten onder te gaan.

De afgelopen jaren wist Inter in Houten steeds te winnen, dit jaar hielden de Rijswijkers maar één punt over aan de ontmoeting tegen Taurus. Ieder set veranderde het spelbeeld zodat de spanning pas in de vierde set kwam met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Inter Rijswijk slaagde er ternauwernood in een vijfde set af te dwingen door het vierde bedrijf met 25-27 uit het vuur te slepen. In de beslissende vijfde set waren de krachten bij de Marimbahalbewoners echter op waarna Taurus met 15-7 de set- en overall winst greep. Met de 3-2 nederlaag hield Inter toch nog een punt aan de seizoenopening over; 25-15, 19-25, 25-15, 25-27, 15-7.

Gras
Opvallend detail deze wedstrijd was het feit dat beide teams een lid van de familie Gras in de gelederen heeft. Inter Rijswijk libero Timo Gras moest het echter afleggen tegen zijn vader Erik die het team van Taurus dit seizoen coacht. Erik Gras was een paar jaar geleden nog coach van het eerste damesteam van Inter.