Redactie: Haagsetopsport.nl, Fotograaf: Marc Wiek

Op de trainingen was afgelopen week al duidelijk dat de heren Inter Rijswijk zaterdag een moeilijke wedstrijd tegemoet zouden gaan. Door de vele blessures kon er niet goed getraind worden. Waar de heren uit Rijswijk vorige week nog de betere waren van concurrent Taurus, was zaterdag Vallei Prins uit Ede net te sterk. Inter won nog de tweede set, maar ging met 1-3 ten onder.

Trainer-coach WIlly Steenbakkers somde alle blessures makkelijk op, als teken dat de blessures op dit moment het gesprek van de dag zijn: ”Jorn Lorsheijd kon vorige week al niet spelen en had maar een halve training kunnen meedoen. Daar komt Yannick van Harskamp bovenop met ook al problemen aan de knie. De invallers uit H2, Timo Gras en Joost Groen, kampen allebei met irritaties aan de schouder. Dus dan heb je op de passer-loper positie gewoon een groot probleem.”

201702111 Inter Rijswijk vs Prins VCV MW 6

Negen uit tien
Inter speelde de eerste twee sets nog aardig en wist de tweede set te winnen. Maar daarna was het beste er bij de Rijswijkers vanaf. Steenbakkers: “Je merkt dat spelers niet voluit durven te gaan vanwege hun blessures, ook al hebben ze van onze medische staf de verzekering gekregen dat ze niets verder kapot kunnen maken. Ik snap heel goed dat het desondanks moeilijk is om te spelen alsof je topfit bent. Maar in wedstrijden zoals deze maakt dat het verschil.”

Wissels
Inter probeerde met wat wissels en via het ophalen van wat kaarten het vuurtje op te porren, maar dit was helaas tevergeefs. Steenbakkers: “Vallei Prins deed precies wat het moest doen. Ze verdedigden wel heel goed en wij waren niet in staat om met onze services iets af te dwingen. Normaal gesproken winnen wij dit soort potjes maar de blessures hebben ons de dag omgedaan. Gelukkig hebben we nu twee weken vrij en kunnen we weer dit worden. De vierde plaats is nog steeds heel realistisch en dat zou de beste prestatie in de historie van de club zijn.”

Na de twee weken rust speelt Inter de zware uitwedstrijd tegen Seesing Personeel Orion uit Doetinchem.