Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Sebastiaan Nederhoed

De volleybalmannen van Inter Rijswijk zijn er zaterdag opnieuw niet in geslaagd de tweede overwinning in de Eredivisie te pakken. In Zwolle verloor het team van coach Willy Steenbakkers tegen Coniche Topvolleybal Zwolle voor de vierde maal dit seizoen een vijfde set; 3-2. Extra zuur was het feit dat de Rijswijkers in de vierde set drie matchpoints onbenut lieten.

Met 1-3 winnen of, zoals uiteindelijk gebeurde, met 3-2 verliezen, dat maakt bijzonder veel uit. In plaats van drie punten namen de Rijswijkse lange mannen zaterdag slecht één schamel puntje mee uit Zwolle. Daarmee blijft Inter na de drie eerdere vijfsets nederlagen en de winst op Vallei Prins met zeven punten steken op de voorlaatste plaats.

Drie wedstrijdpunten
Positief geredeneerd was de return tegen Coniche Topvolleybal Zwolle van Rijswijkse kant vele malen beter dan de eerdere thuiswedstrijd. Toen zakten de Marimbahalbewoners door de ondergrens toen ze 36 ongedwongen fouten maakten en ze de tegenstander daarmee de 0-3 zege cadeau deden. Zaterdag liet Inter de Zwollenaren hard werken voor de punten, maar liet ze in de vierde set ook ontsnappen. Nadat Steenbakkers en consorten een 1-2 voorsprong in sets hadden genomen (19-25, 25-17, 22-25) ontstond in het vierde bedrijf een titanengevecht. Inter kreeg in de zinderende slotfase driemaal een wedstrijdpunt, maar deze werden tekens geneutraliseerd door de thuisploeg. Uiteindelijk won Zwolle de set met 30-28. Doordat ook de vijfde set met 15-10 naar de gastheren ging, stond Inter er na afloop verslagen bij.

Jannes van der Ham
Extra pijnlijk was zondagochtend het facebook bericht van Jannes van der Ham dat hij besloten heeft per direct te stoppen bij Inter. De zaal- en beachvolleyballer heeft in overleg met de club afgesproken niet inhoudelijk in te gaan op het waarom van zijn besluit. Daarom hieronder zijn facebook bericht.

Van der Ham op facebook
“Ik ga stoppen met zaalvolleybal bij Inter Rijswijk. De komende tijd zal ik me meer gaan focussen op school. Diverse herkansingen en een tentamenweek krijgen de komende tijd de focus. Hierna zal ik verder gaan met mijn andere doel, het halen van het EK Beachvolleybal. Ik wil Inter Rijswijk ontzettend bedanken voor de mooie jaren. De vereniging heeft mij veel gegeven en mij de afgelopen jaren heeft gemaakt tot een eredivisie speler. Iets wat ik niet had verwacht, dat erin zou zitten.”