Home Tennis Huta Galung start The Hague Open met winst

Huta Galung start The Hague Open met winst

Bron: Persbericht, Fotograaf: Daan Rhijnsburger

Op de eerste dag van het The Hague Open Challenger toernooi op de banen van de Metselaars heeft tweevoudig kampioen Jesse Huta Galung de tweede ronde bereikt. Voor Antal van der Duim stopte het Scheveningse avontuur, hij verloor van de nummer 3 van de plaatsingslijst de Argentijn Facundo Bagnis.

Jesse Huta Galung won in zijn tiende The Hague Open gedecideerd van de Argentijn Agustin Velotti. De Nederlander serveerde sterk, werd niet gebroken en liet maar liefst 14 aces noteren. Uiteindelijk stond er 6-3 en 6-4 op het scorebord. In de volgende ronde speelt Huta Galung tegen de Fransman Constant Lestienne die de afwezige nummer één van de plaatsingslijst Gastao Elias vervangt en in drie sets te sterk was voor Robin Stanek uit Tsjechië.

Gespannen
Huta Galung is inmiddels kind aan huis op de Mets en was ook blij met het bereiken van de tweede ronde. “Het was echt geweldig om op maandagavond voor zoveel publiek te spelen. Ik ken hier iedereen zo goed inmiddels, tot aan het barpersoneel aan toe”, aldus Huta Galung. “Ik begon wat onwennig, omdat ik wat gespannen was. Maar voor een eerste ronde is dat gebruikelijk. Dit is een prettig begin van de week.”

Van der Duim
Antal van der Duim slaagde er maandag niet in af te rekenen met zijn Argentijnse tegenstander: met 6-2, 6-3 verloor hij van Facundo Bagnis, de nummer 3 van de plaatsingslijst. Bagnis is de nummer 91 van de wereld, Van der Duim bezet plek 226. Eerder op de dag viel het doek voor de als achtste geplaatste Daniel Munoz de la Nava. De Spanjaard, vorig jaar nog halvefinalist, verloor met 7-5, 6-3 van de Serviër Pedja Kristin.

Dinsdag
Op de tweede dag van The Hague Open 2016 komen dinsdag vanaf 12.00 uur enkele Nederlanders in actie. Zo speelt Tallon Griekspoor tegen Giovanni Lapentti uit Ecuador , treft Tim van Rijthoven de als tweede geplaatste Spanjaard Inigo Cervantes en stuit Igor Sijsling in zijn eerste ronde partij op de Fransman Gleb Sakharov. De dag wordt om 18.30 uur afgesloten door Robin Haase. In The Match of the Day neemt hij het op tegen Pere Riba.