Home Rugby HRC handhaaft zich met hakken over Delftse sloot

HRC handhaaft zich met hakken over Delftse sloot

Redacteur en fotograaf: Frank van der Leer

Nog nooit degradeerden de rugbyers van HRC uit de Ereklasse en dat gebeurt ook dit jaar niet. Door een rake penaltykick van Lorenzo Groos in de laatste minuten van het duel tegen DSR-C werd het 28-28. Daardoor zijn niet de Hagenaars, maar de Delftsche Studenten veroordeeld tot het spelen van degradatiewedstrijden.

Zaterdag stonden DSR-C en HRC in Delft tegenover elkaar in de slotwedstrijd van de degradatiepoule. Inzet was de vierde plaats in de groep welke directe handhaving zou betekenen. Het verschil tussen beide teams was vooraf twee punten in Haags voordeel.

Prima start
De wedstrijd begon prima voor het Haagse team van trainer Silvester Ramaker. De HRC verdediging wist de Delftse acties goed op te vangen en aanvallend wisten de hofstedelingen wel een aantal maal door de verdedigende linies van de Delftsche Studenten Rugby Club door te dringen. Bij rust leidde HRC met 8-17, een voorsprong waarvan menigeen langs de kant dacht de buit al binnen was.

Alles of niets
Maar het team uit Delft werd in de tweede helft aanvallend steeds sterker en bracht de blauw-gele verdediging regelmatig aan het wankelen. De Haagsche Rugby Club had het zwaar met het overwicht van de thuisploeg dat de wedstrijd in handen nam en erop-en-erover ging. De zwart-rode Delftenaren kwamen 28-25 voor en leken op weg naar handhaving in de Ereklasse.

Ontlading
Maar toen was daar ineens Lorenzo Groos. De kicker van HRC kende afgelopen weken niet de beste fase van zijn carrière, maar zaterdag op het moment suprême stond hij er. Vlak voor het eindsignaal kreeg HRC een penalty toegewezen op grote afstand van de palen. Groos ontpopte zich tot man of the match door deze heel koel en cool tussen de palen te schieten; 28-28. De laatste minuten wisten de Hagenaars vervolgens door te komen, waarna de Haagse ontlading, blijdschap en opluchting enorm was. Het team uit Den Haag ontloopt degradatie en speelt volgend jaar gewoon weer in de hoogste klasse. DSR-C moet dit nu zien te bewerkstelligen in een tweekamp met de nummer twee van de Eerste klasse, Eemland.

Meer foto’s van Frank van der Leer vindt u op:

http://www.070fotograaf.nl/sport-in-070-regio/2018-05-12-rugby-dsr-c-1-hrc-c1/