Home Rugby HRC haakt aan bij de top

HRC haakt aan bij de top

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Marcel van der Looij

Door de tweede zege op rij heeft de Haagsche Rugby Club aangehaakt bij de top van de Ereklasse kampioenspoule. Zaterdag wonnen de Hagenaars met 48-23 van The Bassets dat eerder dit seizoen nog te sterk was gebleken. In de vertekende stand staat HRC nu tweede achter RC Hilversum.

HRC heeft als enige van de zes ploegen in de kampioenspoule vier wedstrijden gespeeld. De andere teams konden pas twee of drie keer aantreden. Dat heeft veel te maken met het kunstgrasveld dat de Haagse club sinds dit seizoen tot de beschikking heeft. De rangschikking is dus behoorlijk vertekend. Toch is duidelijk dat de Haagsche Rugby Club door de winst van de afgelopen twee weekenden weer in de race is voor een topnotering, misschien wel de finale?

11-02-2017: Rugby: HRC v Bassets: Den Haag, Jan Hubert Romijn (liggend) probeert Benjamin Blom (op de rug gezien) te tackelen
 Bart Jan Romijn tackelt Benjamin Blom

Drie tries
The Bassets wonnen in oktober nog met 13-27 van de Hagenaars, maar dat was een vergissing. Dat lieten de Haagse rugbyers zaterdag tenminste zien in de wedstrijd tegen de Sassenheimers. Nadat het kunstgrasveld van een flinke laag sneeuw was ontdaan, bezorgde Maarten Jol uit een break de thuisploeg de eerste try. De uitstekend op dreef zijnde Smilko Debrenliev kickte vervolgens de conversie tussen de palen; 7-0. Dat zou niet de laatste van de middag zijn, want voor rust wist HRC de tryline maar liefst driemaal te passeren. Debrenliev wist daarnaast namens de Hagenaars ook enkele conversies en penalty’s te verzilveren waardoor HRC halverwege al 25 punten had weten te behalen. Maar ook The Bassets lieten zich niet onbetuigd. De gasten wisten ‘slechts’ twee tries te drukken zodat 25-20 de ruststand was.

Schuurman
Nadat de score in de tweede helft door penalty’s was opgelopen tot 31-23 sloegen de geelblauwen een beslissend gaatje. Freek Schuurman wist de defensie van de Sassenheimers voor de vierde maal te doorbreken en nadat Debrenliev de twee extra punten op het bord had geschoten, stond het plots 38-23. Bovendien hadden de Hagenaars met die vierde try het bonuspunt binnen. Pieter Mol deed met zijn try tenslotte ook nog een duit in het zakje, waardoor de mannen van coach Sylvester Ramaker met de 48-23 zege de felicitaties in ontvangst mocht nemen.