Home Hockey Mannen Hoofdprijs voor KZ, troostprijs Cartouche

Hoofdprijs voor KZ, troostprijs Cartouche

Redacteur: Koene Schaper en Derk Pelle, Archieffoto: Olaf Otten

Door zelf met 0-3 te winnen bij Phoenix en puntverlies van Push en Qui Vive zijn de hockeymannen van Klein Zwitserland een wedstrijd voor het einde van de competitie zeker van de play-offs. Volgende week thuis tegen Qui Vive kan ook het kampioenschap gepakt worden. Ook Cartouche won overtuigend met 0-4 bij Zwart-Wit waardoor de Voorburgers het Promotieklasse ticket binnen hebben.

KZ had slechts één taak in Zeist en dat was winnen. Als koploper konden de Hagenaars theoretisch zelfs kampioen worden, maar belangrijker was het bereiken van de play-offs. Daar kan immers promotie worden afgedwongen.

Pastoor
Klein Zwitserland eiste direct het balbezit voor zichzelf op en creëerde ook de eerste kansen. Zo werd de eerste corner van KZ net naast getipt door de jarige Nicolas Keenan en ook de veldkansen gingen er niet in. Aan de andere kant forceerde Phoenix een strafcorner, maar ook deze werd niet omgezet in een doelpunt. Het was een stroeve eerste helft en uiteindelijk was het Wouter Pastoor die met grote dank aan Douwe Steens de wedstrijd wist open te breken. Steens wist de bal bij een Zeister verdediger te ontfutselen en had daarna ook nog het overzicht om Pastoor in de cirkel te bereiken. Pastoor bleef op zijn beurt enorm koelbloedig en speelde de bal, nadat hij deze had opgewipt, beheerst langs de doelman van Phoenix: 0-1. Met deze tussenstand gingen de beide ploegen rusten.

Beslist
De wedstrijd werd door KZ beslist in de eerste 4 minuten na de rust. Enzo Torossi scoorde uit zijn specialiteit de 0-2 en niet veel later was Steven van Rhede van der Kloot het eindstation van een afgeslagen strafcorner: 0-3. Phoenix gaf zich niet gewonnen, maar wist eigenlijk geen kans meer te creëren, terwijl KZ nog enkele enorme kansen let liggen.

Goed nieuws
Na de wedstrijd kwam er nog meer goed nieuws voor de Haagse hockeyers: zowel Push als Qui Vive bleken gelijk gespeeld te hebben waardoor de Hagenaars zeker zijn van het spelen van play-offs. Als de Steenbokken volgende week ook winnen of gelijkspelen van/tegen Qui Vive eindigt de ploeg ook als kampioen van Overgangsklasse B

Cartouche
In dezelfde poule sleepte Cartouche zondagmiddag een felbegeerde plek bij de bovenste 5 binnen. Dat deed de ploeg van Pieterse door met 0-4 te winnen bij Zwart-Wit. Daarmee is de ploeg volgend seizoen zeker van een plek in de nieuw te vormen Promotieklasse.

Vreemd
In de eerste helft keken beide ploegen de kat uit de boom en grote kansen bleven uit. Het was Martijn van Oort die de score voor de Voorburgse ploeg opende door een voorzet binnen te tikken. Na rust trokken de bezoekers de wedstrijd definitief naar zich toe. Eerst sleepte Timmo Kranstauber de 0-2 binnen en even later zorgde hij ook voor de 0-3. In het laatste kwartier gebeurden er dingen die eigenlijk niet op een hockeyveld thuishoren. Zwart-Wit (met een aantal spelers die op scherp staan) ging opzichtig opzoek naar gele kaarten, zodat zij gedurende de play-offs vrijuit konden spelen. Dat leverde vreemde momenten op. Ballen werden opzettelijk weggegooid en ook werd er opzettelijk geen afstand genomen. Na de 0-4 van Yorick van de Vis vond de scheidsrechter wel prima en floot af.