Home Honkbal Honkbalwinst in door regen geteisterd weekeinde

Honkbalwinst in door regen geteisterd weekeinde

Verslag: PR, Foto: Robert Bos

Op zaterdag werden zowel de honkbalwedstrijd SV Wassenaar – Omron Pioneers als Storks – Sparks Haarlem gestaakt. Zondag gingen de uitwedstrijden van beide ‘Haagse’ teams wel gewoon door en dat leverde tweemaal winst op.

SV Wassenaar stond zaterdag thuis in Wassenaar met 2-0 voor toen de scheidsrechters de wedstrijd afbliezen. Het gravel was doorweekt wat normaal honkbal onmogelijk maakte. Dat gold ook voor Storks-Sparks Haarlem in Kijkduin. Beide wedstrijden worden dinsdag ingehaald.

Onderbreking
Zondag keek Wassenaar al na de eerste inning tegen een 3-0 achterstand aan. Ook toen volgde er een regenonderbreking. Dit leidde dit keer alleen niet tot afstel en na een korte pauze kon de wedstrijd doorgang vinden. In de tweede inning wist Wassenaar twee man over de thuisplaat te krijgen maar in de gelijkmakende slagbeurt kreeg pitcher Olivier Oele ook twee punten tegen waarna hij werd vervangen door Faisel Odulia. Tussenstand: 5-2. In de derde inning scoorden de gasten opnieuw. Een 4-wijd werd gevolgd door een  homerun van Sigmar Eustacia wat 2 punten opleverde; 5-4.

Negende inning
In inning vier tot zeven kreeg Wassenaar feitelijk geen kans, maar ook Pioneers kwam niet tot scoren. Inmiddels was Faisel Odulia vervangen door Jiorgeny Casimiri, maar hij kreeg in de achtste inning vier punten tegen, terwijl Wassenaar er maar 1 tegenover wist te stellen. Stand na achtste inning: 10-5 voor Pioneers. Met twee uit en door Jaap Verhoeff als pinchrunner op de honken was de nederlaag voor Wassenaar dichtbij, maar de promovendus kende een bijzonder knappe comeback. Khirstan Gibbs sloeg Verhoeff binnen (10-6). Pim Vijfvinkel kwam daarna met ‘geraakt werper‘ op het eerste honk. Gibbs profiteerde vervolgens van een doorgeschoten bal (10-7) waarna ook Jason Jacobus en Curtis Duinkerk op de honken kwamen. Met drie honken bezet sloeg Sigmar Eustacia twee man binnen (10-9). Wassenaar kwam daarna ook op voorsprong door een 2-honkslag van Dave Steward (10-11). Jaap Verhoeff sloeg vervolgens zelfs een 3-honkslag wat weer een punt opleverde. Het laatste punt werd binnengeslagen door Richard Coffie (10-13) waarna er aan de Wassenaarse slagbeurt een einde kwam. Pioniers wist nog eenmaal te scoren, maar dat kon de ploeg van coach Eugene Henson hebben. SV Wassenaar pakte met de zwaarbevochten maar mooie 11-13 overwinning twee belangrijke punten in de strijd onderin de Overgangsklasse.

Storks
Ook Storks won zondag. In Haarlem werd het sterke Sparks op een 2-7 nederlaag getrakteerd waardoor de ploeg uit Kijkduin ongeslagen aan kop blijft in de Overgangsklasse. Grote man bij Storks was pitcher Martin Kram die in zes innings slechts een honkslag tegen kreeg. De punten werden gemaakt door Philip Brandl, Joran Berkhout en Niels Weis. Storks is na negen wedstrijden nog altijd ongeslagen en staat nu vier punten los van The Hawks die ook nog een wedstrijd meer hebben gespeeld.