Home Honkbal Honkballers Wassenaar delen wederom de punten

Honkballers Wassenaar delen wederom de punten

Redacteur: Jon Bakker, Archieffotograaf: Frank van der Leer

Ook in het tweede speelweekeinde hebben de honkballers van Wassenaar twee punten overgehouden aan de dubbele ontmoeting in de Overgangsklasse. Zaterdag ging het uitduel bij The Hawks nipt met 5-4 verloren, een dag later namen de Groenen revanche door met 18-1 te winnen.

Wassenaar begon slecht zaterdag in Dordrecht. Aan slag gingen de eerste drie slagmannen direct uit en in de gelijkmakende inning viel de derde nul pas bij de zevende slagman. Daarvoor had de thuisploeg al tweemaal gescoord. In de derde en vierde inning kwamen daar nog twee Dordtse punten bij. De Groenen wisten voor het eerst de plaat te bereiken in de vierde inning, maar deden dat wel tweemaal; stand 4-2.

Gelijk
Tot en met de zevende inning waren er wel een aantal mooie spelsituaties te zien voor het publiek, maar gescoord werd er niet. In de 8e inning trokken de Groenen de stand gelijk. Met twee uit was het Lucas Bekker die door scherp spel, een gestolen honk en door goed rennen op een honkslag van Rodys Martinus het derde Wassenaarse punt scoorde. Martinus kwam ook binnen door het 2e honk te stelen en vervolgens op een honkslag van Curtis Duinkerk het thuishonk te bereiken; 4-4.

4-wijd
In de 9e inning speelden beide coaches een tactisch spelletje. Maar ondanks een fraaie honkslag van Reangelo Castillo, zien de Groenen geen kans om te scoren. The Hawks zette in de gelijkmakende inning een pinch runner op het eerste honk. Dat was achteraf niet nodig geweest, want door enkele malen 4-wijd (waarvan 1 opzettelijk) kon de pinch runner het winnende punt voor The Hawks makkelijk binnen wandelen; eindstand 5-4.

Zondag
Op zondag waren The Hawks te gast bij op Kerkehout bij/in Wassenaar. Startende pitcher voor de thuisploeg was Erik Remmerswaal. Ondanks dat hij in de eerste inning een honkslag tegen kreeg en een (zijn enige) 4-wijd gooide, kwam The Hawks niet tot scoren. De Wassenaarders sloegen in hun eerste slagbeurt direct hard toe. Door honkslagen van Jason Jacobs en Raul Jacobs, een 2-honkslag van Raniel Swalef en Sigmar Eustacia en een homerun voor Jason Jacobus (2e keer aan slag) stond het na 1e inning al 8-0. In de tweede slagbeurt scoorde The Hawks een keer tegen, maar ook de Groenen wisten een punt aan hun totaal toe te voegen door een homerun van Sigmar Eustacia.

Mercy rule
In de 3e inning liep de score nog verder op door 1-honkslagen van Pim Vijfvinkel, Mikel Vogels en 2-honkslagen van Jason Jacobus, Raniel Swalef, Curtis Duinkerk en Lucas Bekker. Er kwamen 12 man aan slag voordat de 3e nul viel. Na de derde inning was de stand 15-1. De wedstrijd was toen allang gespeeld. Toch duurde de wedstrijd nog vier innings en daarin wist Wassenaar nog driemaal te scoren via Lucas Bekker en Jason Jacobus (2x). Wassenaar kwam in de 7e inning niet meer aan slag, doordat de mercy rule in werking trad.

Cycle
Man van de wedstrijd was zonder twijfel Jason Jacobus met een ‘cycle’. Hij sloeg deze wedstrijd een 1-honkslag, een 2-honkslag, een 3-honkslag en een homerun.