Home Honkbal Honkballers SV Wassenaar nemen revanche op zichzelf

Honkballers SV Wassenaar nemen revanche op zichzelf

Redacteur: Jon Bakker, Archieffoto: Frank van der Leer

De honkballers van SV Wassenaar speelden afgelopen weekend twee wedstrijden tegen Onze Gezellen. Zaterdag werd in een éénzijdige wedstrijd in Haarlem kansloos met 11–1 verloren. Een dag later revancheerden de Groenen zich met een 8-7 overwinning.

Waar de uitwedstrijd zaterdag in Haarlem in het teken stond van veldfouten, slecht honklopen en matig slagwerk, daar liet SV Wassenaar zondag heel wat beter honkbal zien. Toen was het veldspel uitstekend verzorgd en ook aanvallend liep het veel beter.

De eerste geworpen bal van de werper van Onze Gezellen was meteen goed voor een homerun van de 16-jarige Jo Andy Ernestina. Verdedigend hield werper Erik Remmerswaal de slagploeg van de Haarlemmers goed in bedwang. Maar hij kon toch niet voorkomen dat Onze gezellen in de 5de slagbeurt de gelijkmaker wist te scoren. In de 6de inning werd het door een homerun ook 1-2. In de gelijkmakende slagbeurt kwam de thuisploeg goed terug door achtereenvolgens Raniel Swalef, Jurman Simon, Curtis Duinkerk en Pim Vijfvinkel die voor Wassenaar de thuisplaat bereikten. Vooral door te profiteren van de plotseling matig gooiende pitcher van Onze Gezellen. Deze 5-2 stand bleef tot de 9de inning staan en een simpele zege leek voor Wassenaar in de maak.

Maar het kan raar lopen bij honkbal. Met al één man uit sloeg een speler van Onze Gezellen de bal recht op werper Erik Remmerswaal af. Een simpele ‘nul’ op het eerste zou volgen. Tenminste dat dachten de vele toeschouwers. Maar het liep anders. Werper Remmerswaal gooide de bal te moeilijk aan voor eerste honkman Dave Steward. Daarna volgden twee honkslagen. De stand was inmiddels 5-3, waarop Remmerswaal werd vervangen door Yorick Henson. Maar ook hij kon het plotselinge slaggeweld van de Haarlemmers niet keren. Aan het eind van de slagbeurt stond het ineens 5-7.

Wassenaar resteerde nog één slagbeurt. Eerste man Jo Andy Ernestina kwam met 4 wijd op het honk. Raul Jacobs volgde met een honkslag. Hierna werd Raniel Swalef uitgevangen. Toen kwam Jurman Simon aan slag voor Wassenaar. Hij sloeg een honkslag waarop Jo Andy Ernestina kon scoren; 6-7 en het derde en het eerste honk waren bezet. Toen was het de beurt aan Sigmar Eustacia. Hij kreeg opzettelijk 4-wijd, waarmee alle honken bezet waren. De spanning was om te snijden toen Curtis Duinkerk het slagperk betrad. Een honkslag betekende een punt en misschien zelfs winst. Maar een dubbelspel zou een einde maken aan de wedstrijd. Curtis deed echter wat van hem gevraagd werd en sloeg de bal voor twee honken weg. Hierop scoorden Raul Jacobs en Jurman Simon waardoor de wedstrijd toch nog met 8-7 gewonnen werd door de mannen van de coaches Eugene Henson en Ron Steward.

Zaterdag speelt Wassenaar om 14.00 uur thuis tegen het hooggeplaatste RCH uit Heemstede. Zondag is de return in Heemstede.