Home Honkbal Honkballers SV Wassenaar delen opnieuw de punten

Honkballers SV Wassenaar delen opnieuw de punten

Redacteur: Jon Bakker, Archieffoto: Frank van der Leer

Het kan raar lopen bij honkbal. Zaterdag speelden de honkballers van SV Wassenaar tegen de Twins in Oosterhout. Met een krappe selectie werd het Overgangsklasse duel eigenlijk vrij makkelijk met 4-13 gewonnen. Zondag met een complete selectie liep het echter heel anders en ging de ploeg met 6-12 onderuit.

Zaterdag hield de uitstekend werpende Olivier Oele de slagploeg van de Twins aan banden. Hij gooide 9 keer 3 slag, maar 2 keer 4 wijd en kreeg slechts 4 honkslagen tegen. Het veld van Wassenaar liet hem in de volle 9 innings maar één keer in de steek. Aanvallend was de slagploeg van Wassenaar goed op dreef. De twee werpers van de Twins kregen maar liefst 11 honkslagen tegen. Ook maakten ze nog eens 6 veldfouten. Hierdoor kon Wassenaar vrij éénvoudig 13 punten scoren. Twins kwam niet verder dan 4 punten. Catcher Khirstan Gibbs was aan Wassenaar zijde de beste slagman. Hij liet 3 honkslagen van zijn knuppel afkomen in 5 slagbeurten. Waaronder een 3-honkslag en een 2-honkslag. Eindstand; 4-13.

Return
Zondag liep het dus heel anders. Tot en met de 5de inning konden de Wassenaarders het nog wel bijhouden. De stand was toen nog 4-4. In de 6de inning konden de Twins 3 keer scoren. Vooral door honkslagen. Na 7 innings stond er 4-8 in Oosterhouts voordeel op het scorebord. Wassenaar deed nog wel wat terug door een punt in de 7de inning van Raul Jacobs (hij was als één van de weinige Wassenaarders wel op dreef en kwam in 5 slagbeurten maar liefst 5 keer op het honk). Na negen innings ging de winst met 6-12 naar de Twins. De 3 Wassenaarse werpers (Faisel Odulia, Erik Remmerswaal en Sem Lauf kwamen gezamenlijk tot 10 keer 3 slag, 10 keer 4 wijd en ze kregen 17 honkslagen tegen).

Promotiepoule
Wassenaar staat na 16 van de 30 wedstrijden nog wel op een 8ste plaats (een plaats bij de eerste 8 geeft recht op een plaats in de promotie poule). Komend weekend speelt Wassenaar zaterdag tegen het op de 14de plaats staande UVV in Utrecht. Zondag is de return in Kerkehout. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.