Home Honkbal Honkballers Storks pakken derde overwinning

Honkballers Storks pakken derde overwinning

Persbericht, Fotograaf: Robert Bos

Silicon Storks wist afgelopen weekeinde 1 van de 3 ontmoetingen tegen Hoofddorp Pioniers in hun voordeel te beslissen. Met de 11-4 zege van zondag is de derde zege van het seizoen in de Hoofdklasse een feit.

Het was de afgelopen week heerlijk honkbalweer toen Silicon Storks mocht aantreden tegen Hoofddorp Pioniers. Op donderdagavond stond international Lars Huijer op de heuvel bij Pioniers. In de eerste 2 innings had hij maar 14 ballen nodig om deze door te komen. Nick Winkel bood heel goed weerstand en gooide een uitstekende wedstrijd voor de Silicon Storks. In 7 innings kreeg hij 2 punten (1 verdiend) tegen terwijl hij maar een keer 4 wijd gooide en drie keer 3 slag. In de 8e inning ging het echter helemaal mis. José Moreno en Ricky Voorn kregen samen 8 punten tegen in één inning, wat het totaal op 10 punten bracht voor Pioniers. Huijer trok de lijn van de eerste 2 innings door en gooide de hele wedstrijd. Kendrick Delima (2 maal) en Nick Nefs tekenden voor de enige honkslagen. Eindstand; 0-10.

Pitching niet beloond
Zaterdag begon de wedstijd niet al te best. Door 2 fouten van Silicon Storks in de eerste 2 innings stonden er al snel 5 onverdiende punten voor Hoofddorp Pioniers op het bord. Startende werper Martin Kram gooide 7 innings en gooide daarin 6 maal drie slag. Na de eerste 2 innings was Pioniers nog amper gevaarlijk geworden. De slagploeg kon echter geen potten breken en kon niet de pitching prestatie belonen. In de 9einning redde Silicon Storks de eer door 2 punten te scoren, onder andere door een honkslag van Sem Petit. Dit bracht de eindstand naar 5-2

Knuppels ontwaken
In de 1e inning op zondag, leek de wedstrijd een kopie te worden van zaterdag. Door 3 fouten kwam Hoofddorp Pioniers op een 0-1 voorsprong en de Haagse slagploeg maakte drie snelle nullen. Vanaf de 2e inning veranderde alles snel. Jurrian Koks hield de Hoofddorpers onder controle en de knuppels kwamen tot leven. In de tweede inning sloeg Quinlan de Windt Aldi Guzman over de thuisplaat met een tweehonkslag en hij kon zelf scoren op een honkslag van Tijani Dunlop. In de 4e inning sloeg Aldi Guzman zijn 3e homerun van het seizoen en nam Kendrick Delima mee over de thuisplaat. Met 3 homeruns staat Aldi Guzman nu alleen aan kop in het homerunklassement van de Hoofdklasse. Er werden erna nog 7 punten gescoord door onder andere 2 tweehonkslagen van Nick Nefs, 3 honkslagen van Kendrick Delima. Gijs Timmer gooide voor het eerst na zijn blessure en gooide de laatste 2 innings waar hij 2 punten (1 verdiend) in tegen kreeg. In totaal sloeg Silicon Storks 16 honkslagen. Nick Nefs, Aldi Guzman, Quinlan de Windt, en Tijani Dunlop sloegen allemaal meer dan 1 punt binnen. Eindstand; 11-4.

Europees Kampioen
Aankomende week speelt Silicon Storks drie maal tegen Curaçao Neptunus. De wedstrijden vinden deze week plaats op donderdag, vrijdag, en zaterdag. Dit zodat Curaçao Neptunus een extra dag rust heeft voordat de European Champions Cup op 6 juni begint. Op donderdag en vrijdag staan de uitwedstrijden om 19.30 uur gepland in Rotterdam en op zaterdag wordt de eerste bal om 14.30 uur gegooid aan de Schapenatjesduin.