Home Biljarten Hofman verslaat Jaspers en redt Hagenaars in topper

Hofman verslaat Jaspers en redt Hagenaars in topper

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Martin van Oostveen

SIS Schoonmaak heeft de aanval op de koppositie door HCR Prinsen afgeslagen door de topper tegen de gasten uit Haarlo met 4-4 gelijk te spelen. Voor de Hagenaars wonnen beide ras-Hagenaars Jeffrey Jorissen en Glenn Hofman hun duel, waarbij met name de zege van laatstgenoemde op Dick Jaspers tot de verbeelding sprak.

Het was genieten zondagmiddag in Biljartcafé Jorissen. Het thuishonk van SIS Schoonmaak aan de Heelsumstraat zat bomvol fans van beide topteams en die zagen driebanden van hoog niveau. De thuisploeg had in de stand van de Buffalo League/Eredivisie een punt voorsprong op de gasten uit Haarlo en wilden deze koste wat kost behouden of eventueel zelfs uitbreiden.Na vier snelle en spannende partijen behaalden beide teams twee overwinningen wat dus een 4-4 gelijkspel betekende.

Jeffrey Jorissen maakte voor de thuisploeg, net als een dag eerder in het gewonnen bekerduel tegen ’t Hartje/Van Wanrooij, een zeer sterke indruk. Tegenstander Raymund Swertz, die twee weken geleden Nederlands kampioen in de vijfkamp werd, moest toezien hoe de Hagenaar zijn 40 caramboles afraffelde in 22 beurten en daarmee met 40-24 de punten voor SIS Schoonmaak pakte. Op tafel drie was het duel tussen Raimond Burgman en Anno de Kleine de gehele wedstrijd bijzonder spannend. Het was uiteindelijk de HCR Prinsen biljarter die er na 25 beurten met de 37-40 zege vandoor ging.

Brabander in Haagse dienst Jean van Erp had ook nu weer fans uit het Brabantse land mee genomen, maar dat leidde niet tot winst. Tot de 24 caramboles ging het nog gelijk op, maar daarna maakte de Belg Eddy Leppens een serie van tien en dat bleek beslissend. Met 26-40 na 22 beurten was Leppens sterk voor Van Erp. De topper van de middag was het treffen tussen de thuisfavoriet Glenn Hofman en veelvoudig wereldkampioen Dick Jaspers. In een bloedstollend spannende partij versloeg de geboren Schilderswijker zijn opponent door onder meer een afsluitende serie van acht waarmee de eindstand op 40-35 kwam en Hofman daarmee de gasten van de overall zege afhield.