Home Biljarten Hofman bezorgt SIS Schoonmaak zwaarbevochten zege

Hofman bezorgt SIS Schoonmaak zwaarbevochten zege

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Olaf Otten

De driebanders van SIS Schoonmaak hebben zondag ook de derde competitiewedstrijd in de Buffalo League met 6-2 gewonnen. In Doetinchem zorgde kopman Glenn Hofman na een spannende slotfase in zijn partij tegen de Turk Tayfun Tasdemir voor het beslissende Haagse punt.

Na ’t Hartje/Van Wanrooij en A1 Biljarts legden de Haagse biljarters van SIS Schoonmaak zondag ook De Veemarkt over de knie. Daarmee blijven de Hagenaars ongeslagen en op koers voor de play-offs. Eenvoudig kwam de zege echter opnieuw niet tot stand.

Voorsprong
Halverwege de ontmoeting was er voor de mannen van teammanager Cor Trampe niets aan de hand. Voor de break hadden Raimond Burgman en Jeffrey Jorissen gedaan wat ze moesten doen waardoor het 0-4 stond. Op tafel vier was Jorissen veel te sterk voor de Duitser Dieter Grossjung, 23-40 na 25 beurten. Ook Burgman was een flinke maat te groot voor zijn tegenstander, Huub Wilkowski; 28-40 na 24 beurten. Door de 0-4 tussenstand hadden de Hagenaars genoeg aan een punt/gelijkspel bij de duels van de twee kopmannen.

Zenuwslopend
Het werd echter toch spannend. Dat kwam in de eerste plaats omdat Jean van Erp geen goede dag had tegen Murat Can Capak. In het eerste deel van de partij nam de Turk een grote voorsprong. In het vervolg knokte de Haagse Brabander zich nog knap terug, maar het was niet genoeg. Van Erp verliest met 40-32 (27). De partij tussen Hofman en Tasdemir moest dus de beslissing brengen. In een zenuwslopende partij keerden de kansen veelvuldig. In de 23e beurt wist de Hagenaar uiteindelijk nipt de winst voor de poorten van de hel weg te slepen. De 38-40 zege van de Schilderswijker betekende een 2-6 overall zege voor SIS Schoonmaak dat daarmee samen met HCR Prinsen ongeslagen koploper blijft.