Home Hockey Mannen Hockeyers HGC opnieuw te sterk voor hdm

Hockeyers HGC opnieuw te sterk voor hdm

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Marcel van der Looij

Voor de derde maal dit seizoen stonden de hockeyers van hdm en HGC tegenover elkaar en net als bij de vorige twee edities ging de winst ruim naar de Gazellen. Het thuisspelende hdm slaagde er ook in de twaalfde competitiewedstrijd niet in de eerste zege van het seizoen te pakken; 0-5.

Bij de ABN AMRO Cup werd het op neutraal terrein 3-0 voor HGC, in de eerste competitie wedstrijd op de Roggewoning 4-1 en zondag op het veld van hdm 0-5. Het is de promovendus dus iedere keer minder goed vergaan.

Hattrick
Toch kwam de zege HGC niet aanwaaien. De gasten uit Wassenaar hadden in de eerste helft twee strafcorners van topscorer Tristan Algera nodig om op voorsprong te komen; 0-2. Na rust vergrootte Rik van Kan met twee velddoelpunten de score naar 0-4, waarna Algera uit wederom een corner zijn hattrick voltooide en de eindstand op 0-5 bepaalde.

Stand
Hdm blijft hierdoor de hekkensluiter van de Hoofdklasse. Gelukkig voor de mannen van Ronald Hugers verloor Almere met 3-2 van SCHC na met 0-2 voorgestaan te hebben. De achterstand van de Hagenaars op de andere promovendus blijft hierdoor drie punten. HGC deed met de zege goede zaken in het klassement. De nummers vier (Oranje-Rood) en vijf (Rotterdam) verspeelden punten waardoor HGC nog maar vier punten verwijderd is van een play-offplaats.