Home Hockey Mannen Hockeyers hdm redden het niet en zijn gedegradeerd

Hockeyers hdm redden het niet en zijn gedegradeerd

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Frank van der Leer

Het mocht zondag niet zo zijn voor de mannen van hdm. In een voor buitenstaanders boeiend en voor insiders bloedstollend duel, verloren de Hagenaars de degradatiekraker bij Almere met 4-2. Daarmee kwam er aan het Hoofdklasse avontuur van hdm al na één seizoen een einde.

De Haagsche Delftsche Mixed moest het duel in Almere winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen en via play-outs de plek in de Hoofdklasse veilig te stellen. De Hagenaars gingen dan ook vol in de aanval en kreeg uit een strafcorner de eerste kans van de wedstrijd. Na een variant sloeg Cedric de Gier de bal echter te hoog binnen. De eerste kans voor de thuisploeg was wel raak. De corner van Terrance Pieters betekende 1-0 voor Almere.

Aansluitingstreffer
Ook in het tweede kwart ging de Almeerse hockeyers beter om met de kansen. Waar hdm voor de nodige dreiging zorgde, maar telkens Almere goalie Youri Beck redding zagen brengen, sloeg de thuisploeg in de 27e minuut opnieuw via Pieters toe. De international werd in de diepte gestuurd en wist met een uiterste krachtsinspanning hdm doelman Jaap van Montfort te verschalken; 2-0. Kort voor rust kregen de hofstedelingen dan eindelijk waar ze recht op had. Nadat Kieran Dartée uit de derde Haagse corner de bal op de lat had gemikt, ging het spel verder en schoot Pieter van Straaten de aansluitingstreffer in het doel.

29-04-2018: Hockey Heren: Almere H1-hdm H1: Almere

Momentum
Na rust had hdm korte tijd het geluk aan hun zij. Nadat Stijn Jolie namens Almere uit een strafcorner de paal had geraakt, was het twee minuten later aan de andere kant wel raak. Dartée kreeg uiteindelijk twee kansen om vanuit zijn specialiteit te scoren, maar bij die tweede corner was het ook raak; 2-2. Het momentum lag toen bij de Hagenaars die op zoek gingen naar de voorsprong. Zoals vaker bleek echter een corner cruciaal en deze keer viel die aan Almeerse zijde. Wederom was het Jolie die erin slaagde om zijn tweede treffer uit drie strafcorners te maken.

Knock-out
Hdm moest in het vierde kwart dus tweemaal scoren, maar kreeg al snel de knock-out te verwerken. Met een fraaie tip-in zorgde Deegan Huisman voor de 4-2, waarmee doek voor de Hagenaars was gevallen. De ploeg probeerde het nog wel en kreeg ook drie corners. Tweemaal ging deze de mist en bij de derde werd opnieuw de lat geteisterd (Martijn Dolman). In de sotfase miste Almere nog een strafbal, maar dat deerde de Flevolanders niet. Door de 4-2 krijgen zij nog de kans zich te handhaven, terwijl hdm zwaar teleurgesteld afdroop en veroordeeld is tot het volgend seizoen spelen in de Promotieklasse.