Home IJshockey Hijs nu wel eenvoudig langs Leuven

Hijs nu wel eenvoudig langs Leuven

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Robert Bos

In tegenstelling tot vijf dagen geleden hadden de ijshockeyers van Hijs Hokij dinsdagavond niet al te veel moeite met Chiefs Leuven. Waar de Hagenaars door een late treffer van Raymond van der Schuit vrijdag nog moeizaam met 4-3 wonnen, leverde het inhaalduel in Belgie nu een 3-7 zege op.

Hijs maakte al snel duidelijk dat Leuven, dat nog in de strijd is om de play-offs, geen cadeautjes hoefde te verwachten van de Hagenaars. Na 19 seconden lag de eerste puck al in het netje, doelpuntenmaker Donny van Musscher. Na de eerste tien minuten was het door goals van Jay de Ruiter en Raymond van der Schuit al 0-3 en een veegpartij leek in de maak. De boog bij de Nederlanders verslapte daarna enigszins en daarvan profiteerden de Belgen. Twee doelpunten brachten de spanning terug zodat er voor de eerste maal werd gerust bij 2-3.

Van Bentem
In de tweede periode vergrootte Hijs de marge weer naar 2-5 door twee goals uit de lijn Alan en Stace van Bentem en Jay de Ruiter. De gebroeders van Bentem gaven daarbij het laatste tikje en kregen een treffer op hun naam. In het slotbedrijf scoorde Stace van Bentem (foto) zijn tweede van de avond, waarna de halverwege ingevallen Hijs goalie Cas Neuman ook nog een keer moest vissen. Het slotakkoord was voor Diordy Vols die de eindstand op 3-7 bracht.

Herentals en Panters
Komend weekeinde staan de laatste twee reguliere competitiewedstrijd op de rol voor Hijs. Zaterdag in Zoetermeer de derby tegen Panters, maar vrijdag heeft Hijs in De Uithof nog een appeltje te schillen met Herentals. De Belgen waren dit seizoen verantwoordelijk voor de enige Haagse competitienederlaag.