Persbericht, Archieffoto: Robert Bos

De ijshockeyers van Hijs Hokij deden het afgelopen weekeinde goede zaken. Na de 8-2 zege op Geleen van vrijdag, wonnen de Hagenaars zondag in Antwerpen met 3-5 van de plaatselijke Phantoms. Door deze dubbele zege lijken de Uithofbewoners klaar voor de kraker van vrijdag tegen landskampioen Heerenveen.

Op zondagavond moest Hijs in Antwerpen aantreden tegen de Phantoms. Hijs opende snel de score door een doelpunt van Jeffrey Melissant. Ongeveer een kwartier lang waren de Hagenaars oppermachtig maar bij de tweede aanval van de thuisploeg lag de puck plots achter goalie Fabian Schotel. Vanaf dat moment was Hijs Hokij een tijd lang het spoor bijster. De werklust liet te wensen over en er werd teveel gespeculeerd op de in het team aanwezige kwaliteit. In de tweede periode speelde Hijs Hokij vijf minuten achter elkaar met minimaal een man minder door diverse straffen. De Belgen roken bloed en wisten een 3-1 voorsprong te nemen. Coach Chris Eimers was zichtbaar ontevreden en stuurde regelmatig zijn vierde lijn het ijs op. Een paar minuten voor het verstrijken van de tweede periode wist Marco Bommezijn 3-2 te scoren. Na de tweede pauze zag men opnieuw een ander Hijs Hokij die de klus binnen enkele minuten klaarde en naar 3-5 uitliep. Dit bleek genoeg voor de zege waardoor de drie punten toch mee naar Den Haag genomen werden.

Volgende wedstrijd
Aanstaande vrijdag krijgt Hijs bezoek van landskampioen en huidige koploper Unis Flyers Heerenveen. De Friezen wisten vorig jaar in de finale de titel voor de neus van de Hagenaars weg te kapen. In de eerste ontmoeting dit seizoen tussen beide ploegen wist Hijs een 2-3 overwinning uit Heerenveen mee te nemen. Vrijdag in De Uithof volgt deel twee tussen de twee beste ploegen van Nederland. Aanvang van deze kraker is 20.30 uur.