Home IJshockey Hijs Hokij ontsnapt weer in slotperiode

Hijs Hokij ontsnapt weer in slotperiode

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Robert Bos

De boog kan niet altijd gespannen zijn voor de ijshockeyers van Hijs Hokij. Nadat vorige week de Beker van Nederland werd gewonnen, speelden de Hagenaars vrijdag tegen Chiefs Leuven twee periodes ongeïnspireerd en matig, wat een 2-3 achterstand opleverde. In De Uithof herstelden de thuisploeg zich, niet voor het eerst dit seizoen, in de slotperiode en vocht zich alsnog langs de Belgen.

Hijs werd donderdagavond in de rust van ADO Den Haag – Vitesse gehuldigd voor de bekerwinst van afgelopen zondag. Een uniek moment voor de ijshockeyers die hen door niemand misgund wordt. Een ideale voorbereiding op de competitiewedstrijd van een dag later was het echter niet, al is het te makkelijk om het zwakke spel van de Hagenaars de eerste veertig minuten tegen Chiefs Leuven daaraan te wijten.

Break-away
De Belgen kwamen in de eerste powerplay van de wedstrijd op voorsprong, maar toen Stijn Knoop en Viktor Gibbs Sjödin er na dertien minuut 2-1 van maakten, leek Hijs de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken. Voor de eerste pauze maakte de nummer negen van de competitie toch weer gelijk. In het tweede bedrijf kon de thuisploeg maar geen bres slaan in de hechte Leuvense verdediging en bij een snelle break-away kwam Chiefs zelfs verrassend op voorsprong; 2-3.

Van der Schuit
In de derde periode werd het tempo echter flink opgeschroefd, waardoor de gelijkmaker niet kon uitblijven. Mede door de uitstekend keepende Keanu Evers van Chiefs duurde het nog tot de 54e minuut tot dat Oliver Pataky vanuit een scrimmage de verdiende 3-3 maakte. In de resterende minuten ging Hijs verwoed op jacht naar de winnende en was daar ook een paar maal dichtbij. Net nadat de speaker had omgeroepen dat er nog twee minuten te spelen was, viel die dan toch. Het was Raymond van der Schuit die met een soort wrap-around De Uithof deed opveren en Hijs een benauwde 4-3 zege schonk. De slotfase werd nog gekenmerkt door enkele vechtpartijen waarin de Belgen hun frustratie uitten. Jasper Kick liet ook daarbij zien weer helemaal terug te zijn na zijn knieblessure.