Home IJshockey Hijs Hokij maakt gehakt van hekkensluiter

Hijs Hokij maakt gehakt van hekkensluiter

Archieffoto: Robert Bos

Het zijn drukke tijden voor Hijs Hokij. De Hagenaars speelden zondagavond al de vijfde wedstrijd in tien dagen. In Den Bosch werd de nog puntloze hekkensluiter Red Eagles met maar liefst  0-17 verslagen.

Zondagavond kende de koploper van de BeNe League in en tegen Den Bosch weinig problemen. In de vierde minuut opende Jeffrey Melissant voor de Hagenaars de score en daarmee was het hek van de dam. In de eerste periode liep de score door Oliver Pataky, Jeffrey Melissant, Stace en Alan van Bentem op naar 0-4. In de tweede periode vlogen de Haagse pucks er helemaal makkelijk in. Na veertig minuten stond het namelijk 0-12. Meest opmerkelijke moment was nog de vechtpartij direct na de tiende treffer van Hijs gemaakt door Joey Oosterveld. Nadat de spelers uit elkaar waren getrokken werd de schade opgemaakt: Joey Oosterveld en Dani van Schilt kregen een match penalty, Joey Mei van Den Bosch een match.

In het slotbedrijf liep de score op naar 0-17, waarmee goalie Cas Neuman dus een shut-out wist te behalen. Door deze monsterzege blijven de Hagenaars met 38 punten uit 14 wedstrijden aan kop.

Doelpunten Hijs
Oliver Pataky en Stace van Bentem (beiden 3), Jeffrey Melissant, Viktor Gibbs Sjodin en Alan van Bentem (allen 2), Joey Oosterveld, Bas Britstra, Jurryt Smit, Raymond v.d. Schuit, Marco Bommezijn (allen 1)​.

Volgende wedstrijd
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 12 januari. Tegenstander is​ Dolphin Kemphanen uit Eindhoven. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur.