Home Hockey Vrouwen HGC superieur, KZ vergeet te winnen

HGC superieur, KZ vergeet te winnen

Net als Cartouche in poule A kenden ook de twee Haagse teams in de vrouwen Overgangsklasse B een goede eerste speelronde. HGC had geen moeite met Helmond en won met 4-0. Klein Zwitserland was bij Tilburg de betere ploeg, maar liet vijf minuten voor tijd een overwinning uit handen glippen; 2-2.

De vrouwen van HGC misten vorig seizoen promotie naar de hoofdklasse op een haar. De meiden van Robbert-Jan de Vos moeten zich oprichten en dit seizoen gaan voor een herkansing. Daarvoor is in de reguliere competitie plek  1 of 2 nodig. Zondag begonnen de Gazellen thuis tegen Helmond. Coach Robbert-Jan de Vos zag zijn meiden er van acquit op vliegen en dat resulteerde al na 4 minuten in de eerste strafcorner, maar die werd nog gemist. Er volgde een reeks strafcorners maar de trekker werd nog niet overgehaald. Bij de vierde corner ging de bal er eindelijk in. De debuterende Loes Stijntjes was de gelukkige doelpuntenmaakster. Kort daarna kreeg de thuisploeg ook nog een strafbal. Ondanks Brabantse protesten pushte Bernice van Aken de 2-0 achter goalie Marloes Sjoerdsman. Kort voor rust zorgde ook Helmond voor dreiging, maar hun strafcorner trof geen doel.

Revanche?
Helmond kwam na rust zelfverzekerder het veld op, maar dit vertrouwen werd door de dames in het lichtblauw na 7 minuten de grond in geboord. Nicole van Jaarsveld maakte 3-0 met een mooi velddoelpunt. Beide teams beven energiek spelen, waardoor het publiek geboeid bleef. Luna Fokke zette uiteindelijk de 4-0 eindstand op het scorebord. Een prachtige start voor HGC op weg naar de revanche in de overgangsklasse.

Klein Zwitserland
De vrouwen van Klein Zwitserland stapten zondagmiddag met de pest in het lijf van het veld. De meiden van coach Bastiaan Bunnik konden een 0-2 voorsprong bij Tilburg niet over de streep trekken en moesten genoegen nemen met een onnodig gelijkspel. Vooral in de eerste helft waren de Steenbokken veruit de bovenliggende partij. Het klassenverschil werd echter niet voldoende in cijfers uitgedrukt, want halverwege leidde KZ slechts met 1-2. Caroline Tiebout scoorde voor de Haagse ploeg het eerste seizoen doelpunt, waarna Bella Goudkamp er in de 25e minuut 0-2 van maakte. Een minuut voor rust kwam Tilburg door een benutte strafcorner terug in de wedstrijd; 1-2. Na de break was KZ niet dominant meer en kreeg het overdreven veel kaarten tegen. Zo kreeg Amy Jo Rolvink na twee groene kaarten een gele kaart. In de 29e minuut moest de Steenbokken de gelijkmaker slikken, waardoor er met 2-2 en slecht een punt de terugreis naar de hofstad werd gemaakt.

Meer foto’s vindt u op:

http://www.hockeyshoot.nl/veldhockey/2017-09-10-hgc-d1-helmond-d1-4-0/