Home Hockey Vrouwen HGC stijgt, KZ blijft steken

HGC stijgt, KZ blijft steken

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

Terwijl de top twee tegen elkaar gelijkspeelden, wonnen de hockeysters van HGC met 3-5 bij Tilburg. Daarmee zijn de Gazellen nu de nummer twee van de Overgangsklasse B. Klein Zwitserland speelde bij Wageningen 2-2 gelijk en ziet de achterstand op de top vier oplopen.  

In de uitwedstrijd bij Tilburg maakte HGC geen fout en blijft daarmee in de race om de play-offs. Twee wedstrijden voor de winterstop staan de meiden van coach Robbert-Jan de Vos waar ze willen staan. De huidige tweede plaats is aan het eind van de competitie goed voor het spelen van nacompetitie.

Jansen en Borstlap
De Vos was dan ook tevreden over het resultaat. “Een mooie drie punten”, was zijn korte commentaar. “Wat betreft het spel ben ik over de eerste 25 minuten en de tweede helft tevreden.” Zijn meiden kwamen voor rust op achterstand, maar Elselieke van Aken zorgde voor de 1-1 stand halverwege. Na rust slaagde HGC er in om door een strafcorner van Colette Jansen en twee velddoelpunten van Floor Borstlap uit te lopen naar 1-4. Tussen de 2-4 en 3-5 scoorde Jansen nogmaals uit een corner.

KZ
Klein Zwitserland kan een plek in de top van de Overgangsklasse B vergeten. Door het 2-2 gelijkspel van zondag bij nummer vijf Wageningen is de achterstand op de nummer vier opgelopen naar zes punten. Ook Wageningen blijft een punt voorlopen op de Steenbokken. KZ kende een moeizame eerste helft waarin het in de laatste vijf minuten twee doelpunten moest incasseren; 2-0. Na de hervatting stond er een ander Klein Zwitserland op het veld. Anne van den Boomen beloonde de inzet van de Haagse ploeg met twee treffers en daarmee een punt.